maandag, juli 15, 2024

Antalya worstelt met keerzijde toenemend aantal toeristen: urenlange verkeersopstoppingen

Verkeersopstoppingen zijn een steeds groter wordend probleem in Antalya, de toeristische trekpleister van Turkije. De stad verwacht in 2023 tot wel 16 miljoen bezoekers, wat het record van 2019 zou breken. En hoewel Antalya daar financieel garen bij spint, heeft het dus ook een keerzijde.

Recep Yavuz, hoofd van de Toeristische Werkgroep van de gemeenteraad van Antalya, erkent dat lange opstoppingen in het verkeer één van de grootste klachten en irritaties zijn van buitenlandse bezoekers en dat dit hun positieve ervaring drukt.

Transfer naar stad duurt langer dan vlucht
Yavuz stelt dat toeristen vaak meer tijd kwijt zijn aan de transfer van het vliegveld naar hotels of reisorganisaties dan met het reizen naar Turkije zelf. Met name in het hoogseizoen tussen mei en september zijn opstoppingen in het verkeer een probleem.

Hij legde uit dat de ontevredenheid van de toeristen aanzienlijk is “wanneer ze een hele dag van hun vakantie in het verkeer op de weg verliezen.”

Infrastructuur ontoereikend
Selim Yener, een touroperator die actief is in de regio Antalya, bevestigt dat het verkeersprobleem te wijten is aan de vele toeristen en de beperkte capaciteit van Antalya’s wegen en snelwegen. De wegen zijn nauwelijks berekend op de toename van tourbussen. Experts waarschuwen dat het verkeersprobleem het imago van de regio negatief kan beïnvloeden.

Er zouden inmiddels plannen zijn om de infrastructuur rond Antalya te verbeteren. Het vliegveld van Antalya ondervindt momenteel een uitgebreid renovatie- en uitbreidingsproject dat de jaarlijkse passagierscapaciteit zal verdubbelen van 40 miljoen naar 80 miljoen.

Antalya airport flink uitgebreid 
De eerste fase van het project, dat in januari 2022 begon en naar verwachting in januari 2025 zal worden voltooid, omvat de realisatie van een nieuwe landingsbaan, terminalgebouw en vrachtafhandelingssysteem.

Toerisme is een cruciale bron van inkomsten voor Turkije, aangezien het land worstelt met torenhoge inflatie en dringend behoefte heeft aan externe valuta.

Een heerlijke vakantie naar Turkije boek je via:

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img