donderdag, april 18, 2024

Transavia: voortaan betalen voor meenemen handbagage

Gratis handbagage meenemen is bij Transavia definitief verleden tijd. De luchtvaartmaatschappij voert per 3 april 2024 in dat voor handbagage die te groot is om onder de stoel te plaatsen betaald moet worden.

Het tarief voor deze handbagage zal in eerste instantie 10 euro per bagagestuk bedragen. Volgens Transavia is dit nodig als reactie op overvolle bagagecompartimenten en daarmee samenhangende vertragingen. De luchtvaartmaatschappij benadrukt dat de extra inkomsten ook nodig zijn vanwege stijgende kosten, waaronder uitgaven voor uitstootrechten en onderhoud.

Met deze stap volgt Transavia andere budgetmaatschappijen zoals Ryanair en EasyJet, die eerder al restricties oplegden aan gratis mee te nemen rolkoffers en bagage. De verandering onderstreept nog maar eens de wirwar in handbagageregels bij verschillende budgetluchtvaartmaatschappijen, wat vaak tot extra kosten én onduidelijkheid voor de reiziger leidt. De Europese Commissie overweegt deze regels gelijk te trekken om duidelijkheid te scheppen voor passagiers.

Transavia’s nieuwe beleid staat toe dat enkel handbagage die lichter is dan 10 kilo en past onder de stoel, gratis mee aan boord mag. Voor andere handbagagestukken geldt een starttarief van 10 euro per enkele reis, met de mogelijkheid dat dit bedrag verhoogd wordt als blijkt dat passagiers nog steeds te veel bagage meenemen. Vanzelfsprekend gelden ook de maximale afmetingen van handbagagekoffers en – tassen.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img