maandag, juli 15, 2024

Gratis handbagage meenemen lijkt ook bij Transavia verleden tijd

Transavia speelt nadrukkelijk met de gedachte om in de toekomst een vergoeding te vragen voor het meenemen van handbagage. Momenteel is het meenemen van handbagage in de cabine nog gratis, maar dat lijkt te gaan veranderen. 

,,Wij zijn een van de weinige budgetmaatschappijen die dat nog niet doet”, stelt een woordvoerder van de airline tegen De Telegraaf. Vroeger zat zelfs ruimbagage bij de ticketprijs in, maar nadat daarvoor moet worden bijbetaald, kiezen veel reizigers ervoor om alleen nog handbagage mee te nemen, met name bij kortere reizen en stedentrips.

Trend
Het gevolg is steeds vollere bagagebakken in de cabine. Transavia zou met het invoeren van een toeslag voor handbagage het voorbeeld van prijsvechters RyanAir, Easyjet en WizzAir volgen. Alleen kleine tasjes die onder de stoel passen, mogen nog gratis mee aan boord.

Gunstige ontwikkeling
Het laten betalen voor handbagage is voor luchtvaartmaatschappijen vaak lucratief en winstgevend, legt luchtvaarteconoom Rogier Lieshout uit in de Telegraaf: „De tarieven die in rekening worden gebracht voor stoelreservering en ruimbagage staan namelijk niet in verhouding tot de daadwerkelijke kosten. Aan de andere kant is het een gunstige ontwikkeling voor passagiers die niet zitten te wachten op al die extra’s. Voorheen betaalden zij daar wel aan mee, maar nu niet meer.”

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img