zaterdag, juni 15, 2024

The Guinness Storehouse in Dublin wint prijs als meest interessante bezienswaardigheid

Wat is de meest interessante bezienswaardigheid van dit moment? Is het Stonehenge, de Eiffeltoren, of het Colosseum? Ze zijn allemaal magnifiek en worden massaal bezocht door het grote publiek, en je zou denken dat een van deze drie zou worden gekozen als de favoriet van het continent. Echter, één verrassende attractie heeft ze allemaal verslagen in de race om de beste van Europa te zijn: The Guinness Storehouse in Dublin.

Liefhebbers van Guinness kunnen zich verheugen, want volgens de World Travel Awards – een gala dat sinds 1993 jaarlijks het highlights qua reizen, toerisme en gastvrijheid uitlicht – is The Guinness Storehouse in Dublin de toonaangevende toeristische attractie in Europa.

Deze toeristische hotspot heeft enkele zeer beroemde concurrenten verslagen, zoals Buckingham Palace in Londen, Sagrada Familia in Barcelona en de Akropolis in Athene.

Het is overigens niet de eerste keer dat het Storehouse deze onderscheiding heeft gewonnen. Het won al eens bij dezelfde awards in 2015 en staat momenteel gerangschikt als de allerbeste toeristische attractie in Ierland in het algemeen.

Gelegen in het hart van Dublin, geeft The Guinness Storehouse een fraai kijkje in het rijke erfgoed van Ierlands beroemdste exportproduct. En het is dan ook een must-visit. Gehuisvest in een gerenoveerd 19e-eeuws brouwerijgebouw, biedt het museum van zeven verdiepingen een meeslepende reis door het brouwproces, van de fijnste ingrediënten die worden gebruikt tot de onderscheidende brouwtechnieken die van Guinness een wereldwijd fenomeen hebben gemaakt.

De mooiste vakanties naar Ierland boek je via:

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img