maandag, juli 15, 2024

Eindhoven Airport liefst 5 maanden dicht vanwege grote renovatie

In 2027 zal Eindhoven Airport gedurende liefst vijf maanden volledig gesloten zijn vanwege renovatiewerkzaamheden aan de start- en landingsbaan. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

De noodgedwongen sluiten van de Brabantse luchthaven raakt op ongeveer 3 miljoen reizigers en 17.000 vluchten, die naar alternatieve luchthavens moeten uitwijken. Tijdens de renovatie wordt onder meer  een nieuw lichtsysteem in de start- en landingsbaan geplaatst, dat vliegen in dichte mist mogelijk maakt.

Defensie, de eigenaar van het vliegveld, heeft plannen aangekondigd voor deze uitgebreide werkzaamheden, maar de exacte startdatum was tot voor kort onbekend. Eindhoven Airport en Vliegbasis Eindhoven onthouden zich nog van commentaar over de omvangrijke renovatieplannen. De werkzaamheden starten in februari 2027.

De aankondiging van de sluiting baart reisbrancheorganisatie ANVR zorgen. Luchtvaartmaatschappijen Transavia, Wizz Air en Ryanair, die veel vanaf Eindhoven vliegen, worden gedwongen om duizenden vluchten te herplannen. Met Eindhoven Airport als een cruciale hub die 10 procent van het Nederlandse vliegverkeer vertegenwoordigt, benadrukt de ANVR het belang van een goede voorbereiding op deze tijdelijke sluiting.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img