maandag, maart 20, 2023

Bali introduceert scooterverbod voor buitenlandse toeristen

Meer nieuws

Het prachtige eiland Bali, onderdeel van Indonesië, is een populaire toeristische bestemming voor reizigers over de hele wereld. En tot voor kort kon je als toerist gewoon snel even een scooter huren om dit prachtige eiland op je gemak te ontdekken. Helaas hebben de plaatselijke autoriteiten van het eiland onlangs besloten dat het voor buitenlandse toeristen niet langer toegestaan is om op het eiland een scooter of motor te besturen.

Dit besluit is genomen naar aanleiding van het toenemende aantal ongelukken dat door buitenlandse toeristen op motoren wordt veroorzaakt. Veel van deze ongelukken waren ernstig, met letsel of de dood van zowel rijders als omstanders tot gevolg. Een situatie die steeds gevaarlijker leek geworden en de plaatselijke autoriteiten vonden dat een algeheel verbod de enige manier was om de bezoekers van het eiland te beschermen.

Veiligheid van eilandbewoners en toeristen staat voorop

Motorfietsen zijn een populair vervoermiddel onder de vele Nederlandse toeristen en velen vinden het verbieden ervan een overdreven reactie. Anderen wijzen erop dat de motorrijders grotendeels onervaren en ongetraind zijn en stellen dat een betere veiligheidsopleiding voor motorrijders effectiever zou zijn dan een algeheel verbod. De plaatselijke overheid blijft echter bij haar besluit en heeft verklaard dat het verbod van kracht blijft. Ze erkent de noodzaak om de veiligheid van alle bezoekers van het eiland te waarborgen en vindt dat de enige manier om dat te doen is om het gebruik van motorfietsen door buitenlandse toeristen te verbieden.

Of dit verbod gevolgen zal hebben voor het aantal bezoekers aan Bali en de toeristenindustrie in het algemeen, valt nog maar te bezien. Er zijn genoeg andere mogelijkheden om het eiland te verkennen. Daarnaast is het nog niet duidelijk hoe de handhaving van de nieuwe regel zal gaan verlopen. Nederlandse toeristen die komende zomer naar Bali vertrekken zijn echter nu wel gewaarschuwd.  Mogelijk kan het overtreden van het verbod ertoe leiden dat het toeristenvisum wordt ingetrokken en men het land dus per direct zal moeten verlaten.

 

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Laatste nieuws

Sneeuwgrens zal komende decennia verder stijgen, met alle gevolgen van dien

De gevolgen van klimaatverandering zijn de laatste jaren uitvoerig besproken, waarbij het effect ervan op de wereldwijde temperaturen en...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img