maandag, juli 15, 2024

Bali worstelt met gebrek aan lokale gidsen en kondigt maatregelen aan

Bali ontvangt jaarlijks miljoenen toeristen maar het eiland realiseert zich dat het op sommige vlakken haar dienstverlening kan en moet verbeteren. Een voorbeeld daarvan is uitbreiding van het aantal kundige lokale gidsen. De lokale autoriteiten hebben een plan om dat te verbeteren. 

Het inhuren van een gids is niet alleen verstandig, maar geeft ook vrijwel altijd een betere en mooiere reiservaring. Bali ervaart momenteel echter een tekort aan gecertificeerde reisleiders. Dit is vooral merkbaar in de regio Buleleng, in het noorden van het eiland. Buleleng staat bekend om toeristische hotspots zoals de watervallen van Munduk en Lovina Beach.

Het toerismebureau is al geruime tijd bezig om het aantal gidsen uit te breiden, maar tot dusverre heeft het ‘pas’ 146 gidsen kunnen certificeren. Door meer gidsen op te leiden, wordt geprobeerd dit aantal te verhogen en zo meer toeristen te kunnen bedienen. In de praktijk zijn gidsen ook vaak chauffeurs.

Tegelijk wil Bali optreden tegen illegale gidsen, die toeristen proberen af te persen en ze naar attracties te brengen waar men commissie krijgt.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img