donderdag, april 18, 2024

Bali één dag volledig gesloten, toeristen moeten in hotel blijven

Toeristen die binnenkort op Bali verblijven, zullen vermoedelijk minder plezier beleven op 11 maart. Op die dag moeten toeristen namelijk in hun accommodatie blijven, simpelweg omdat het openbare leven op het Indonesische eiland geheel plat ligt. 

De aanleiding is het Balinese Nieuwjaar: Nyepi, ook wel Dag van de Stilte genoemd. Dit traditionele feest begint om 6.00 uur en eindigt 24 uur later om 6.00 uur. Tijdens nieuwjaar ligt alles plat: de luchthaven sluit, winkels, banken en instellingen ook. Internet en televisie zijn niet actief en zelfs verlichting op straat brandt niet. Toeristen mogen binnen hun accommodatie zich verplaatsen, maar mogen daarbij nauwelijks licht en geluid veroorzaken.

Nyepi is een hindoeïstisch feest en staat symbolisch voor het zuiveren van de zonden van het voorgaande jaar. De datum van Nyepi verandert overigens elk jaar volgens de Balinese kalender, dus het is niet gezegd dat volgend jaar in maart opnieuw het leven plat ligt op Bali.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img