vrijdag, april 19, 2024

Oostenrijkse politie deelt tientallen boetes uit wegens ontbrekend vignet

Plan je binnenkort een autorit naar Oostenrijk, houd er dan rekening mee dat de Oostenrijkse politie streng controleert op de aanwezigheid van een vignet. Het reisvignet of tolvignet is een officiële sticker die op alle voertuigen die over de Oostenrijkse wegen rijden moet worden geplakt. Bij de ANWB zijn afgelopen dagen tientallen meldingen binnengekomen van mensen die een bekeuring hebben gekregen voor het niet hebben of verkeerd bevestigen van het reisvignet.

Wie zonder reisvignet reist of het vignet niet op de juiste manier heeft bevestigd, loopt het risico eenn boete van €120,- te krijgen. Bij verhoging, wanneer men niet of te laat betaalt, kan dat zelfs oplopen tot €300,-. De Oostenrijkse politie gebruikt mobiele camera’s om overtreders op te sporen, dus de kans dat men tegen een boet aanloopt is groot.

Koop gewoon dat reisvignet tijdens je bezoek aan Oostenrijk

Rijden in Oostenrijk zonder een correct tolvignet leidt dus tot een directe boete. Je komt niet weg met alleen een waarschuwing. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je een geldig vignet hebt voordat je op reis gaat of bij aankomst in Oostenrijk. Het vignet kun je online kopen of bij sommige  tankstations en bij sommige Oostenrijkse postkantoren. De prijs van een vignet hangt af van de geldigheidsduur en varieert van iets minder dan €10,- voor 10 dagen tot €85,- voor een jaarvignet.

Het tolvignet moet duidelijk zichtbaar zijn aan de binnenkant van de voorruit van het voertuit en moet geldig zijn voor de duur van je verblijf in Oostenrijk. Het vignet is geldig voor alle Oostenrijkse snelwegen en voor sommige secundaire en lokale wegen. Het vignet moet op de ruit zijn geplakt en mag niet in een houder of met tape bevestigd zijn. Dit om te voorkomen dat reisvignets worden doorverkocht.

Ben je van plan om richting Oostenrijk af te reizen, zorg ervoor dat je direct bij aankomst in Oostenrijk het vignet direct op de voorruit plakt. De politie controleert actief door heel Oostenrijk, maar voornamelijk op toegangswegen van en naar omringende landen.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img