zondag, mei 26, 2024

Oostenrijk breidt vignetsysteem uit met vignet voor 1 dag

Oostenrijk breidt haar tolheffingssysteem uit met de introductie van een ééndagsvignet, dat vanaf 1 januari 2024 beschikbaar zal zijn. Dit nieuwe vignet is ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van reizigers die het land doorkruisen voor korte periodes.

Het eendagsvignet, geldig voor 24 uur, vult de bestaande opties van 10 dagen, twee maanden en een jaar aan. Dit initiatief wordt vooral gezien als een voordeel voor doorreizigers naar populaire bestemmingen zoals Italië, Slovenië en Kroatië, maar biedt ook besparingen voor andere korte reizen.

Goedkoper voor kortetermijnreizigers

Met de invoering van het eendagsvignet biedt Oostenrijk een goedkopere oplossing voor reizigers die binnen een tijdsbestek van 24 uur door het land rijden. Vooral voor toeristen die langer dan 10 dagen onderweg zijn, maar Oostenrijk niet als hun primaire bestemming hebben, biedt het nieuwe vignet een kostenbesparing. Voor dergelijke reizigers kan het aanschaffen van twee eendagsvignetten voordeliger zijn dan het aanschaffen van het twee maanden durende vignet.

Keuze op maat

Desondanks blijft voor toeristen die zich langer in Oostenrijk bevinden en het land als hun voornaamste bestemming beschouwen, het 10-dagen vignet de meest aantrekkelijkere optie. Ook voor bezoekers die langer blijven maar de auto niet gebruiken, kan het eendagsvignet financieel voordeliger zijn.

Prijzen vignet Oostenrijk

Het nieuwe eendagsvignet zal worden aangeboden tegen een tarief van € 8,60, waarmee het de goedkoopste optie wordt voor snelweggebruikers in Oostenrijk. Ter vergelijking, in 2024 zal het 10-dagen vignet € 11,50 kosten, het twee maanden durende vignet € 28,90 en een jaarvignet € 96,40.

Deze stap van de Oostenrijkse overheid wordt gezien als een poging om het tolsysteem flexibeler en gebruiksvriendelijker te maken voor zowel lokale inwoners als internationale reizigers.

Aanbevolen aanbieders van wintersportaccommodaties

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img