donderdag, april 18, 2024

Lift gesloten: 30 benauwde minuten voor twee Duitse wintersporters in Tirol

Een ritje in de skilift had deze week in Bergwelt Hahnenkamm in Höfen, Tirol wel eens heel anders kunnen eindigen voor twee Duitse toeristen. Op het moment dat de skilift werd gesloten, bevonden zij zich namelijk nog in de skilift. Het verhaal kent een goed einde, want het duurde 30 minuten voor de twee weer sneeuw onder de voeten hadden.

Nog een keertje

Tegen sluitingstijd dacht de Duitse wintersportliefhebber Thomas Brondocz dat er nog voldoende tijd was om een ritje met de skilift te maken. Het was prachtig weer en hij wilde volop van de mogelijkheid gebruik maken om nog een laatste afdaling te maken. Hij stapte in de skilift, gevolgd door een dame die hij niet kende en ook op wintersport was. Zij nam plaat in het stoeltje achter hem.  De rit verliep aanvankelijk voorspoedig, maar vlak voor het aankomstpunt stopte de lift. En dat duurde langer dan gebruikelijk was, vond de Duitser.

In eerste instantie genoot hij gewoon nog wat van het uitzicht en besteedde hij  niet veel aandacht aan het oponthoud. Dat veranderde echter heel snel toen hij de lift medewerker van het bergstation naar beneden zag afdaalde. Hij realiseerde zich dat het foute boel was en probeerde tevergeefs nog de aandacht te trekken van de medewerker.

Springen dan maar…

De hele nacht doorbrengen in de skilift zou de 74-jarige waarschijnlijk niet hebben overleefd en dus was zijn eerste gedachte om dan maar op hoop van zegen uit de lift te springen. De lift bevond zich echter op een punt dat te hoog was en de Duitser zeker fataal zou zijn geworden. Gelukkig had hij zijn mobieltje in zijn zak en daar kwam ook nog eens bij dat het toestel bereik had, iets dat niet zomaar overal het geval is. Hij  moest een aantal pogingen doen, maar kreeg uiteindelijk de Bergbahnen aan de telefoon.

Het gebied is ook uitgerust met een gondel en die blijft langer open dan de skilift, dus er waren nog medewerkers aanwezig. Zij startten de lift weer op, waarna de twee vakantiegangers een paar minuten later  weer vaste voet op aarde konden zetten. Hoe deze situatie kon voorkomen, is vooralsnog onduidelijk. Een elektronisch systeem registreert namelijk altijd de laatste stoeltjeslift met bezetting. Het stoelnummer wordt vervolgens ook doorgegeven en genoteerd. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het hier dus om een menselijke fout. 

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img