zaterdag, april 20, 2024

Omstreden attracties moeten van Swansea (Wales) toeristische trekpleister maken

Het bedrijf Skyline Enterprises uit Nieuw-Zeeland heeft vergevorderde plannen om van Swansea in Wales een belangrijke toeristische bestemming te maken. Het bedrijf wil de eerste zogenaamde ‘Luge’ attractie van Europa opzetten, evenals het realiseren van een tokkelbaan en een kabelbaan. 

Het interessante voor Swansea is naast zo’n 80 arbeidsplaatsen die het kan opleveren ook een impuls voor de economie wanneer meer toeristen de regio aandoen. De overheid van Wales is dan ook bereid 4 miljoen pond te investeren in het project.

Er zijn echter ook tegenstanders. Een petitie om het project te stoppen heeft bijna 3.000 handtekeningen verzameld. Lokale bewoners zijn kritisch. Vorige maand hielden betogers een mars tegen de plannen en dienden zij een petitie in die bijna 3.000 handtekeningen heeft verzameld. Men vreest ook voor de effecten op natuur en de dieren in het gebied.

 

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img