zondag, mei 26, 2024

Noodweer Gardameer: vakantieganger keren per bus terug naar Nederland

Grote hagelstenen, zo groot als golfballen, kunnen behoorlijk onhandig zijn als je met een caravan gaat kamperen in Noord-Italië. Door dit slechte weer moesten veel Nederlanders geëvacueerd worden en zijn nu met bussen teruggebracht naar Nederland. De ANWB in Italië heeft noodreparaties in gang gezet.De eerste bus kwam gisterochtend vroeg aan in Maastricht en reed vervolgens door naar Venlo. Er werden ook vakantiegangers afgezet in Eindhoven, Rotterdam en later in Utrecht en Arnhem.

Het vervoer van deze mensen wordt gecoördineerd door Nederlandse alarmcentrales, onder leiding van SOS International. Volgens een woordvoerder van de organisatie hadden de bussen tijdens de reis naar Nederland te maken met files en vertragingen op de Europese wegen, maar over het algemeen was de reis succesvol.

Blij om weer thuis te zijn!

Het Rode Kruis heeft onlangs een waarschuwing uitgegeven, waarin het belang van een goede voorbereiding wordt benadrukt als je op vakantie gaat naar Zuid-Europa. In Griekenland zijn er op dit moment bijvoorbeeld veel bosbranden.

“Ik heb veel blije gezichten gezien,” zegt Violette Hasselmeijer, operationeel directeur van SOS International in Rotterdam. “Vooral de vreugde over de terugkeer naar huis was op ieders gezicht af te lezen.”Volgens Hasselmeijer liepen twee bussen vertraging op. De ene bus kreeg een klapband toen hij op zaterdag naar Italië reed, terwijl de andere bus iets later aankwam door meerdere stops bij verschillende Nederlandse residenties en vakantiehuizen in Italië. Desondanks hebben beide bussen Nederland nu veilig bereikt.

Veel voertuigen beschadigd

Gisteren kwam een groep van 350 tot 400 Nederlanders die op vakantie waren geweest rond het Gardameer in Noord-Italië aan met zeven beschadigde bussen. Ze konden niet met hun voertuigen terug naar huis rijden vanwege de barre weersomstandigheden.Gisteren vertrokken ongeveer 50 Nederlandse vakantiegangers per bus naar Nederland. Aanvankelijk schatte SOS International dat er ongeveer 100 mensen waren, maar dat aantal is naar beneden bijgesteld vanwege dubbele boekingen en enkele reizigers die op eigen gelegenheid terug naar het land gingen.

Volgens Hasselmeijer zullen er woensdag ook één of twee bussen worden ingezet. Ze verwacht nog een drukke repatriëringsdag op zaterdag, omdat die samenvalt met de wisseldag op veel campings en vakantieparken. Ondanks de schade aan hun voertuigen wilden veel mensen hun vakantie tot die tijd voortzetten.

De mooiste vakanties naar Italië boek je via:

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img