zaterdag, juni 15, 2024

Elektrische huurauto goedkoper dan benzine- of diesel variant

Voor het eerst is het huren van een elektrische huurauto goedkoper dan een wagen die rijdt op benzine of diesel. Dat blijkt uit onderzoek van een bekende autoverhuurvergelijkingssite. 

Dit jaar kiezen Nederlanders 126 procent vaker voor het huren van elektrische of hybride auto’s in het buitenland, vergeleken met vorig jaar. De trend past binnen een groei van de afgelopen vijf jaar. Sinds 2018 is het aantal verhuurde elektrische auto’s gestegen met 1079 procent. In 2023 vormen elektrische en hybride auto’s 2,4 procent van het totale aantal verhuurde auto’s, in vergelijking met slechts 0,1 procent in 2018.

In Zweden is zelfs bijna een op de zes huurauto’s (15 procent) elektrisch of hybride, het hoogste percentage in Scandinavië, gevolgd door Noorwegen met bijna een op de zeven (13 procent).

Voor autoverhuurbedrijven is het interessant dat de gemiddelde huurprijs van een elektrische auto de laatste twee jaar lager is dan die van auto’s op fossiele brandstoffen. De elektrische Fiat 500 was de afgelopen vijf jaar het populairst, gevolgd door de Toyota Yaris en de Polestar 2. Dit jaar is de Toyota vervangen door de Volkswagen Id.3 in de top drie.

Vanaf 2030 zal de verkoop van auto’s op fossiele brandstoffen niet langer toegestaan zijn. Het is dus de verwachting dat de trend door zal zetten.

Aanbevolen autoverhuuraanbieders

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img