donderdag, april 18, 2024

Mexico waarschuwt toeristen voor toenemende haaienaanvallen bij Playa del Carmen

De geliefde vakantiebestemming Playa del Carmen in Mexico signaleert een toename van haaienwaarnemingen. De lokale autoriteiten waarschuwen strandgangers dan ook om extra voorzichtig te zijn bij het betreden van het zeewater.

Stierhaaien, die geregeld worden waargenomen in het gebied, voelen zich aangetrokken tot het Yucatan-schiereiland in de Caribische Zee tussen november en februari. De watertemperaturen zijn daar in die periode optimaal voor deze zeedieren om te bevallen.

Hoewel er in deze tijd van het jaar meer haaien zijn, benadrukt de secretaris van Duurzaam Milieu en Klimaatverandering van Playa del Carmen en Zofemat dat deze soort haaien over het algemeen rustig is. Deze stiershaaien vallen mensen normaal gesproken niet aan, tenzij ze worden uitgelokt. Ze voeden zich in tropische wateren voornamelijk met een breed scala aan zeedieren, waaronder vissen, roggen, zeeschildpadden en soms dolfijnen.

Desondanks raadt de SECCZ alle strandgangers aan alert te blijven op meldingen van haaienwaarnemingen, of deze nu afkomstig zijn van lokale autoriteiten of via sociale media. Als iemand een haai ziet, wordt geadviseerd het water onmiddellijk te verlaten en een strandwacht te informeren. Het is belangrijk om de instructies van de strandwachten en politie op te volgen.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img