zaterdag, juni 15, 2024

Roompot neemt Landal over, maar wat betekent dit voor jouw vakantieplannen?

Wie voor de komende zomermaanden al een vakantiehuisje heeft geboekt bij een Landalpark, vraagt zich wellicht af wat de recente overname door concurrent Roompot betekent voor je vakantieplannen. Zal je boeking nog geldig zijn? Zullen de prijzen omhoog gaan? En misschien wel het belangrijkste: blijven Landal en hun bekende mascotte Bollo bestaan?

Volgens Baptiste van Outryve, manager communicatie bij Roompot, is er geen reden om nu al over de toekomst van de merken te beslissen. “Het zijn twee heel sterke merken,” zegt hij. Het is dus goed mogelijk dat Landal in de nabije toekomst onder eigen naam blijft opereren. Maar hoe zit het met je boekingen? Kom je ineens terecht in een Roompot park in plaats van in de Landal accommodatie die je oorspronkelijk had gekozen? Geen nood, zegt Roompot in een persbericht. De twee merken blijven hun eigen sites en boekingen houden, zodat je niet onverwacht wordt doorverwezen naar een andere vakantiewoning.

Er verandert dus in eerste instantie zeer weinig

En hoe zit het met de prijzen? Kan de overname leiden tot een verhoging van de tarieven? Nogmaals, er is geen reden tot paniek. “We voorzien geen grote veranderingen in de prijzen vanwege de overname,” zegt Van Outryve. Natuurlijk kunnen prijzen altijd fluctueren op basis van de vraag en andere factoren, maar er zijn geen aanwijzingen dat de overname direct tot een prijsverhoging zal leiden.

En dan Bollo, de beminnelijke beer die als mascotte van Landal fungeert. Zal hij de bezoekers van de Landal parken blijven vermaken? Ja, zegt Roompot. Zowel Bollo als Roompot’s eigen mascotte, Koos, zullen hun opwachting blijven maken in hun respectievelijke parken. “Die blijven daar gewoon rondlopen,” zegt Van Outryve.

De overname van Landal door Roompot lijkt dus geen grote veranderingen te betekenen voor klanten. Je boeking is nog steeds geldig en de merken zullen waarschijnlijk onder hun eigen naam blijven opereren. Ook de mascottes zullen elk in hun eigen vakantiepark vakantiegangers blijven vermaken. Zoals altijd is het de moeite waard om de prijzen en eventuele updates van de bedrijven in de gaten te houden, maar vooralsnog lijkt het onwaarschijnlijk dat de overname grote verstoringen van je vakantieplannen zal veroorzaken.

 

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img