donderdag, april 18, 2024

In dit Europese land voelen Nederlanders zich het MINST welkom

Volgens een onderzoek van Interhome onder meer dan 1200 Nederlanders voelen Nederlanders die op vakantie gaan naar Frankrijk zich vaak niet welkom en worden ze geconfronteerd met onvriendelijkheid van de Fransen. De Fransen werden door de Nederlandse vakantiegangers zelfs als minst gastvrij beoordeeld. Interessant genoeg beoordeelden de Nederlanders hun eigen landgenoten ook als slecht gastvrij, waarmee ze op de tweede plaats na de Fransen kwamen.

Interhome, een aanbieder van vakantiehuizen, appartementen en chalets, voerde een uitgebreid onderzoek uit naar Nederlandse vakanties, met de nadruk op gastvrijheid. Goof Lukken, een expert op het gebied van toerisme en vrije tijd aan de Universiteit van Breda, gelooft dat Nederlanders moeite hebben met bepaalde aspecten van de sterke Franse cultuur. Hij legt uit dat veel Fransen zich niet aanpassen aan toeristen en in plaats daarvan verwachten dat toeristen zich aan hen aanpassen. Lukken merkt op dat de Fransen erg trots zijn op hun land en zichzelf nog steeds zien als een van de grootmachten.

Spanje en Griekenland het meest gastvrij

Volgens het onderzoek worden Spanje en Griekenland beschouwd als de meest gastvrije landen, vooral voor Nederlandse toeristen. Lukken, de respondent van het onderzoek, is niet verrast door deze bevinding. Hij denkt dat vooral de Grieken het belang van gastvrijheid voor toeristen inzien vanwege hun grote belangstelling voor toerisme.

Spanje daarentegen heeft populaire bestemmingen als Torremolinos en Benidorm, waar Nederlanders zich snel thuis voelen.Als het op lekker eten aankomt, is Italië favoriet onder de respondenten, met 31 procent voorkeur voor Italiaanse specialiteiten zoals pizza en pasta. Griekenland volgt op de voet op de tweede plaats, bekend om zijn tzatziki en bifteki gerechten. Lukken vindt het interessant dat deze landen ook hoog scoren op het gebied van gastvrijheid. Hij denkt dat na een gunstig klimaat en een rijke cultuur, lekker eten vaak de derde prioriteit wordt voor Nederlandse reizigers, omdat vertrouwde gerechten meer troost bieden.

Aan de andere kant wordt Bulgarije volgens Nederlanders beschouwd als het land met het minst lekkere eten. Lukken legt uit dat dit kan komen doordat toeristen onbekend zijn met de lokale specialiteiten in Bulgarije. Hij benadrukt dat veel toeristen graag willen weten wat ze van hun vakantiebestemming kunnen verwachten op het gebied van eten.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img