zaterdag, juni 15, 2024

Heftige brand rieten dak van bekende Haagsche Bluf cafe

Vannacht is er brand uitgebroken op het dak van het bekende café Haagsche Bluf in hartje centrum Den Haag. De rieten dakbedekking op het dakterras van het historische pand vatte rond kwart voor twee vlam. Hierdoor moesten verschillende nabijgelegen panden, waaronder een hotel, tijdelijk worden ontruimd.

Ongeveer honderd mensen moesten de nacht op straat doorbrengen.De brand werd bestreden door twee hoogwerkers en ander brandweermaterieel in het dichte blok. De brandweer waardeerde de situatie kort op tot een “zeer grote brand” en zette extra middelen in. Deze beslissing zorgde ervoor dat er voldoende personeel en voertuigen waren om de brand onder controle te krijgen, zoals de brandweer uitlegde.

Brand lastig te bestrijden

Naast de hoogwerkers stuurde de brandweer zes blusvoertuigen. Extra ondersteuning werd opgeroepen vanuit Wassenaar, Wateringen, Honselersdijk en Rijswijk. Uit voorzorg was er ook een ambulance aanwezig.Volgens hulpverleningssite Regio15 kwam er zware zwarte rook uit het gebouw. De rook was tot in Rotterdam te zien. Bij de brand op het dakterras zouden twee gasflessen zijn ontploft. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen.

Een woordvoerder van de brandweer verklaarde dat de grote brand uitdagingen met zich meebracht vanwege het historische karakter van het gebied. De dichtbebouwde omgeving maakte het moeilijk om de brand te bestrijden. Het riet brandde intens, waardoor alles in het werk moest worden gesteld om verspreiding van het vuur te voorkomen.

Geen direct gevaar meer

Rond 14.30 uur was het vuur onder controle. Hoewel er nog geen officiële beoordeling kan worden gegeven, bevestigde de woordvoerder dat het historische gebouw Haagsche Bluf en de aangrenzende oude gebouwen geen direct gevaar meer liepen. De brandweer voert momenteel vroeg in de ochtend laatste controles uit om er zeker van te zijn dat de brand volledig geblust is.

Uit voorzorg werd een naastgelegen hotel ontruimd. De gasten werden tijdens de blusoperatie tijdelijk opgevangen in café ’t Goude Hooft. In de loop van de nacht konden ze terugkeren naar hun eigen hotelkamer. Ook de bewoners van de omliggende woningen mochten na een bepaalde tijd terugkeren.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img