donderdag, april 18, 2024

Gesloten zwembad tijdens vakantie? Dan kun je wellicht geld terug eisen

Het Hof van Justitie van de EU heeft bevestigd dat vakantiegangers die tijdens hun pakketreis te maken krijgen met gesloten zwembaden, uitgaansverboden of andere beperkingen vanwege de Covid-19 pandemie of andere maatregelen, recht kunnen hebben op een prijsvermindering. Deze uitspraak is een belangrijke stap voorwaarts voor consumentenrechten en geeft reizigers de bescherming die ze nodig hebben als ze niet kunnen genieten van het volledige pakket dat hun aanvankelijk was beloofd.

Bij het boeken van een pakketreis verwachten reizigers een bepaald aantal diensten en voorzieningen. Maar als die diensten en voorzieningen niet beschikbaar zijn door beperkingen van de overheid of een touroperator, moeten vakantiegangers gecompenseerd worden. Dit kan variëren van een terugbetaling tot een korting op de totale kosten van het pakket.

Geld terug of korting op de pakketprijs

De uitspraak kan direct worden toegepast, ook wanneer de vakantie al achter de rug is. Vakantiegangers die al getroffen zijn door beperkingen vanwege de pandemie moeten contact opnemen met hun touroperator om te zien of ze in aanmerking komen voor een prijsverlaging.

Het is belangrijk op te merken dat deze uitspraak niet geldt voor alle pakketreizen. Touroperators kunnen nog steeds diensten en voorzieningen leveren zoals gewoonlijk als er geen beperkingen gelden. Deze uitspraak is bedoeld om reizigers te beschermen die getroffen zijn door beperkingen van de overheid of van touroperators.

De uitspraak van het Hof van Justitie van de EU is een belangrijke stap voorwaarts voor de rechten van de consument en biedt reizigers de bescherming die ze nodig hebben als ze niet kunnen genieten van het volledige pakket dat hun was beloofd.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img