maandag, april 22, 2024

Bali wil toeristen verleiden om langer te blijven

Recente reisgegevens tonen aan dat Bali de toeristische doelstellingen voor dit jaar zal overtreffen. Tegen eind december verwacht het eiland minimaal 4,5 miljoen internationale toeristen en nog miljoenen nationale bezoekers te hebben ontvangen.

Ondanks de indrukwekkende aantallen blijkt uit onderzoek dat de gemiddelde internationale bezoeker slechts drie dagen op het eiland verblijft. Terwijl men zou denken dat de gemiddelde vakantieganger tussen de 7 en 14 dagen in Bali doorbrengt, blijkt dit in de praktijk vaak niet het geval. Vooral toeristen uit naburige landen zoals Singapore en Maleisië brengen vaak slechts een lang weekend door op het eiland, mede dankzij de frequente en betaalbare vluchten binnen Zuidoost-Azië.

Met de feestdagen in aantocht en een verwachte toename van toeristen, zoeken hoteliers en toeristische aanbieders naar innovatieve manieren om bezoekers langer te laten verblijven. Populaire resorts zoals Desa Potato Head in Seminyak en het iconische Padma Resort in Legian bieden momenteel aantrekkelijke deals aan. Toeristen worden geadviseerd om tijdig te boeken, gezien de verwachte drukte rond de kerst- en nieuwjaarsperiode.

De vraag blijft echter: hoe kunnen toeristische leiders bezoekers stimuleren om langer in Bali te verblijven? I Gusti Ngurah Rai Suryawijaya, voorzitter van de BPC Indonesian Hotel and Restaurant Association (PHRI) Badung, benadrukte het belang van een kwalitatief hoogstaande toeristische ervaring. “De verblijfsduur verlengen is de verantwoordelijkheid van alle betrokken partijen, vooral de toeristische stakeholders”, aldus Suryawijaya.

Hij is van mening dat toeristen langer zullen blijven als de kwaliteit van de toeristische ervaring verbetert. Suryawijaya ziet graag dat het gemiddelde verblijf stijgt van drie dagen naar een week. “Innovatie en het verhogen van attracties kunnen de verblijfsduur verlengen. Het verrijken van door de overheid ondersteunde toeristische attracties kan meer bezoekers trekken en hun verblijf verlengen”, voegde hij toe.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img