maandag, juli 15, 2024

Aangekondigde staking strandwachten Mallorca op het laatste moment van de baan

Vanaf morgen zouden de bezoekers van enkele van de topstranden van Mallorca alleen op zichzelf aangewezen zijn. Strandwachten kondigden namelijk een staking voor onbepaalde tijd aan die alle stranden van de gemeente Palma zou treffen, inclusief het beroemde Ballermann-strand. Hun vakbond waarschuwde dat als er doden vallen, zij niet verantwoordelijk kunnen worden gehouden.

Als gevolg van de staking zou er eigenlijk tussen 11.00 en 19.00 uur geen toezicht zijn en zal de oranje vlag worden gehesen om de afwezigheid van toezicht aan te geven. Zwemmers zouden wel gewoon op eigen risico het water in mogen gaan. Het was niet de eerste keer dat badmeesters dreigen met een staking. Vorig jaar werd echter een akkoord bereikt met de gemeente, waarin een loonsverhoging en een verlenging van het seizoen waren opgenomen. En gelukkig voor alle vakantiegangers, heeft de aangekondigde staking ook dit keer het nodige effect gehad.

Staking van de baan: gemeente zwicht onder forse druk voor eisen

De staking van de badmeesters op Mallorca is op het laatste moment afgeblazen. De staking zou dus oorspronkelijk morgen beginnen, maar werd afgeblazen toen Emergències Setmil, het bedrijf dat de badmeesters in dienst heeft, aankondigde dat ze een loonsverhoging zouden krijgen. Het bedrijf benadrukte zijn bezorgdheid over de openbare veiligheid en verklaarde dat het niet verantwoordelijk wilde zijn voor het in gevaar brengen van levens.

In eerste instantie zal Emergències Setmil de kosten van de loonsverhoging voor zijn rekening nemen, alvorens te proberen die door te berekenen aan de gemeente. Het bedrijf beweert dat er vooraf een toezegging van de stad Palma was om het budget te verhogen, maar die is nog niet nagekomen.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img