maandag, juli 15, 2024

Veluwe lanceert online wandelnetwerk voor de mooiste wandelroutes

Het Routebureau Veluwe, een initiatief van gemeenten en de provincie Gelderland, is hard aan het werk om een  nieuw wandelnetwerk te introduceren. Het wandelnetwerk benut daarbij bestaande paden en is min of meer vergelijkbaar met het fietsknooppuntensysteem.

Het Routebureau heeft als doel om een overzichtelijk netwerk van wandelpaden te creëren, waarbij wandelaars via knoop- en keuzepunten hun eigen routes kunnen samenstellen. Dit initiatief zal de bestaande diversiteit aan wandelroutes, zoals klompenpaden en lange afstandsroutes, integreren in een overzichtelijk systeem. De bedoeling is dat dit netwerk niet alleen het wandelen vereenvoudigt, maar ook als een promotiemiddel voor de regio dient als het gaat om recreatie en toerisme.

De totstandkoming van dit netwerk vereist zorgvuldige planning en de goedkeuring van landeigenaren en beheerders. Na het verkrijgen van deze instemming en het opstellen van een logische routestructuur, zal het netwerk worden gemarkeerd met eenduidige bewegwijzering. Wandelaars kunnen via de website van Visit Veluwe de routes digitaal plannen en zo de Veluwe op een nieuwe manier verkennen.

De mooiste huisjes op de Veluwe boek je via:

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img