vrijdag, april 19, 2024

Veluwe brengt geschiedenis Hanzesteden tot leven met interactieve app

In een innovatieve stap naar het toegankelijker maken van cultureel erfgoed heeft de Veluwe de lancering van de Veluwse Hanzestories gelanceerd. Dit nieuwe project omvat drie fiets- en twee wandelroutes die ontworpen zijn om bezoekers op een verrassende en speelse wijze kennis te laten maken met de historie van de Hanzesteden en de Veluwe.

Met behulp van een gebruiksvriendelijke web-app worden deelnemers geleid op een boeiende digitale ontdekkingstocht door de tijd. Historische figuren uit de Hanzetijd, zoals de reizende koopman Hanz en Alderik de Hanzeboer, fungeren als digitale gidsen. Zij brengen het verleden tot leven en betrekken de bezoekers actief bij de geschiedenis, waardoor deze een persoonlijke dimensie krijgt.

De routes nemen avonturiers mee langs de bijzondere paden van Ermelo, Putten, de eeuwenoude Hanzestad Elburg, en de omgeving van Oldebroek. Elk personage vertelt fascinerende verhalen over hun leven en de historische gebeurtenissen van het gebied, op de plekken waar deze zich daadwerkelijk hebben afgespeeld.

“Dit project is een uitnodiging aan iedereen om de diepgaande historische wortels van de Noord-Veluwe op een interactieve manier te ontdekken,” aldus de organisatie. “Het is een belangrijke stap vooruit in de beleving van ons cultureel erfgoed.”

De Veluwse Hanzestories, die mede tot stand zijn gekomen door de inspanningen van de Noord-Veluwse gemeenten, de Provincie Gelderland, VisitVeluwe en communicatiebureau Amazing, markeren het 800-jarig bestaan van de Hanzesteden. Het project heeft als doel om de rijke geschiedenis en erfgoed van de Veluwe te vieren en de verbondenheid tussen de Hanzesteden en de omliggende gebieden te versterken.

De wandel- en fietsroutes zijn ontworpen om zowel educatief als vermakelijk te zijn, geschikt voor gezinnen, geschiedenisliefhebbers en iedereen die graag actief de buitenlucht verkent. Bezoekers kunnen starten aan hun persoonlijke ontdekkingstocht door naar de officiële website https://www.veluwehanzestories.nl/ te gaan, waar je alle benodigde informatie voor hun avontuur vinden.

Met de Veluwse Hanzestories hopen de initiatiefnemers niet alleen het Hanzegevoel onder bezoekers en bewoners nieuw leven in te blazen, maar ook een onvergetelijke ervaring te bieden die de bezoekers dieper verbindt met de historische rijkdom van de Veluwe.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img