maandag, juli 15, 2024

Veerdienst naar Noorwegen vanaf half april niet meer vanuit de Eemshaven

Holland Norway Lines (HNL) heeft afgelopen week aangekondigd dat hun veerboot, de MS Romantika, vanaf half april niet meer vanuit de Groningse Eemshaven naar Noorwegen zal varen. De veerboot, die in april 2021 voor het eerst ging varen, heeft de afgelopen maanden verschillende keren afvaarten moeten annuleren vanwege problemen bij het aanmeren in Nederland.

De MS Romantika was een populaire veerdienst die in 2022 een onverwacht hoog aantal passagiers vervoerde. Voordat de veerdienst begon, schatte men in dat er jaarlijks zo’n 120.000 mensen gebruik van de dienst zouden maken. Maar dat waren er vorig jaar maar liefst 186.000. Helaas verloor de veerboot eind vorig jaar zijn vaste ligplaats in de haven van Groningen en dat betekende dat de veerboot door drukte soms niet kon aanmeren. Passagiers hadden vaak uren vertraging, kwamen soms voor niets of moesten hun reis uitstellen.

Afgelopen weken is naarstig gezocht naar een kortetermijnoplossing en die werd helaas niet gevonden in de Eemshaven. Om die reden heeft HNL besloten de veerboot te verplaatsen naar de Duitse haven Cuxhaven, waar hij vanaf half april zal vertrekken. Hoewel dit voor velen duidelijk een teleurstelling is, belooft de verhuizing een veel vlottere en betrouwbare ervaring voor de passagiers.

Cuxhaven is ook slechts een tussenoplossing

HNL richt zich nu op een betrouwbaardere en comfortabelere reis voor de passagiers. Ze zullen een aantal verbeteringen aanbrengen aan de veerboot, waaronder nieuwe hutten en betere faciliteiten aan boord. Ze werken er ook aan dat de veerboot in de toekomst gemakkelijker kan aanmeren, en zetten zich in om de overtocht comfortabeler te maken.

Ook dit is slechts een tussenoplossing, want vanaf juni van dit jaar zal de veerboot hopelijk zijn vaste vertrekhaven vinden in de Duitse plaats Emden. Eerder was er sprake van dat er een extra kade in de Eemshaven zou worden gemaakt voor de veerdienst en of die plannen nu van tafel zijn, is nog niet helemaal duidelijk. 

 

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img