maandag, juli 15, 2024

Veelzijdig Albanië ziet toerisme enorm toenemen

Albanië was decennia lang een witte vlek op de toeristische kaart van Europa, mede doordat het voor toeristen nauwelijks toegankelijk. Maar die tijd is voorbij. Albanië is hip and happening en het toerisme heeft een enorme vlucht genomen, mede doordat het sinds 2010 prijkt op de aanbevelingenlijst van Lonely Planet.

In de jaren 2014 en 2015 reisden al ongeveer drie miljoen toeristen naar het Zuidoost-Europese land, grenzend aan Montenegro, Kosovo, Noord-Macedonië en Griekenland. Dat aantal nam echter snel toe. In het jaar 2023 bezochten al tien miljoen toeristen Albanië en de verwachting is dat het daar niet bij blijft.

Wat Albanië zo geliefd maakt? De veelzijdigheid. In het noorden vind je bergen tot 2700 meter hoog, zeer geschikt voor wandelingen en om van het landschap te genieten. Daarnaast heeft het 400 kilometer kust, deels zand-, deels kiezelstranden, uitstekend om te zwemmen of van de zon te genieten. Maar ook wandelingen langs de kust zijn goed mogelijk. Dan biedt Albanië een rijke cultuur, zoals met de Unesco-werelderfgoedlocaties Berat en Gjirokastra – daarnaast zeer vriendelijke mensen en goed eten. En tot nu toe was Albanië ook een zeer betaalbaar land.

 

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img