donderdag, april 18, 2024

Swiss Travel Pass bezorgt toerisme in Zwitserland recordjaar

Nog nooit waren er zoveel toeristische overnachtingen in Zwitserland als afgelopen jaar. Bijna 42 miljoen overnachtingen werden er geregistreerd en één van de oorzaken daarvan is het succes van Swiss Travel Pass, waarmee onbeperkt gereisd kan worden met trein, bus en boot.  

De cijfers werden bekend gemaakt tijdens een jaarlijkse persconferentie.  Zwitserland is vooral in trek bij toeristen uit Noord-Amerika, waar 3 miljoen overnachtingen aan zijn toe te schrijven. Ook mensen uit Zuidoost-Azië (Indonesië, Maleisië, Singapore en Thailand) weten het Alpenland goed te vinden met 754.000 overnachtingen in 2023. Zwitserland lanceerde eerder een campagne met Roger Federer en Trevor Noah, die Zwitserland en haar “Grand Train Tour of Switzerland” promootte. Ook de Swiss Travel Pass is een succes  met een recordverkoopstijging van 57 procent in vergelijking met het voorgaande jaar.

De grootste buitenlandse markt is echter Duitsland met 3,8 miljoen overnachtingen. De Zwitsers zelf vieren met 20,8 miljoen overnachtingen (+16,3 procent ten opzichte van 2019) nog steeds graag vakantie in eigen land. Voor het jaar 2024 voorspelt het toerisme-instituut een normalisering van het toerisme.

In Kilchberg werden echter niet alleen cijfers genoemd, het ging over de strategie om bezoekers naar het land te lokken. “Op de Zwitserse markt doen we dat door bijvoorbeeld verborgen parels te tonen. In Europa zetten we actief in op de bevordering van het toerisme, waarom we bijvoorbeeld de eenvoudige en duurzame aankomst per trein promoten.”

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img