maandag, april 22, 2024

Sluis (Zeeland) dreigt te bezwijken onder toeristische populariteit

In het Zeeuwse Sluis bestaat volgens sommige lokale politieke partijen de vrees dat het dorp ten onder gaat aan haar toeristisch succes. Daarover schrijft Omroep Zeeland. 
Jaarlijks zijn er 4,3 miljoen toeristische overnachtingen. “We gunnen iedereen zijn boterham en we willen de toeristen zeker niet wegjagen, maar het is wel even genoeg zo”, zegt raadslid Jan Elfrink van de PvdA. Andere partijen zijn minder uitgesproken en koesteren de omzet die de plaatselijke mkb uit het toerisme haalt.

Een van de problemen in Sluis is het grote aantal woningen in het dorp dat wordt gekocht en gebruikt als tweede woning. Dat is nadelig voor de lokale bevolking die een woning zoekt. Sluis heeft reeds een maatregel aangekondigd: een tweede woning mag maximaal 28 dagen per jaar worden verhuurd in 2024. De gemeente hoopt dat hiermee meer woningen beschikbaar komen voor permanente bewoning.

De mooiste Zeeland vakanties boek je via:

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img