zaterdag, juni 15, 2024

Recordaantal toeristen bezoekt Griekenland: critici waarschuwen

Het aantal toeristen dat Griekenland bezoekt heeft sinds het begin van het jaar een recordhoogte bereikt, ondanks een hittegolf en hevige bosbranden in de zomer, volgens officiële statistieken die de autoriteiten recent bekend maakten. Van januari tot eind augustus 2023 bezochten 22,65 miljoen mensen het mediterrane land, dat bekend staat om zijn Egeïsche eilanden en oude bezienswaardigheden zoals de Akropolis in de hoofdstad Athene.

Het aantal toeristen is dan ook met 18,4 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar, meldt de centrale bank van het land, de Bank van Griekenland. De bezoekersaantallen voor de eerste acht maanden van het jaar overtroffen ook het record van 2019, waarin 21,84 miljoen bezoekers werden geregistreerd.

Overtoerisme

Griekenland is dan ook sterk afhankelijk van het toerisme. Het toerisme genereert ongeveer een kwart van het bbp van Griekenland, en sommige critici waarschuwen voor de impact van ‘overtoerisme’ op sommige eilanden en buitensporige prijzen op andere.

In het land was in juli nog zorg dat verschillende bosbranden die uitbraken, toen Griekenland getroffen werd door een aanhoudende hittegolf met temperaturen die in het zuiden van het land 46 graden Celsius bereikten, toeristen zouden afschrikken.

De branden leidden tot de evacuatie van tienduizenden mensen, waaronder veel toeristen, uit twee top Griekse eilandresorts, Rhodos en Corfu, vanwege het oprukkende vuur.

De mooiste vakanties naar Griekenland boek je via:

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img