maandag, april 22, 2024

Praag zeer geliefd bij toeristen: liefst 28 procent meer bezoekers

Het aantal toeristen dat Praag bezoekt is in 2023 met 28 procent gestegen Het aantal toeristen dat uit Azië naar Praag komt, is dit jaar zelfs verdubbeld, volgens nieuwe gegevens die zijn uitgebracht door Prague City Tourism.

Praag zag een aanzienlijke toename van het toerisme in 2023, met ongeveer 5,45 miljoen bezoekers in de eerste drie kwartalen van het jaar. Dit aantal vertegenwoordigt een stijging van 28 procent in vergelijking met 2022. Prague City Tourism verwacht dat Praag tegen het einde van dit jaar ongeveer 7 miljoen toeristen zal hebben verwelkomd.

Opmerkelijk was vooral de toename van het aantal bezoekers uit Azië. In de eerste drie kwartalen van het jaar is het aantal toeristen in Praag uit Azië arriveerde bijna verdubbeld. De introductie van rechtstreekse vluchten naar Seoul en Taipei naar de Tsjechische hoofdstad heeft aanzienlijk bijgedragen aan deze toename. Het aantal toeristen dat Praag uit Zuid-Korea bezocht, steeg met 287 procent tot 110.276 personen, terwijl het aantal uit Taiwan groeide met maar liefst 1.091 procent (46.293 mensen).

Onder de bezienswaardigheden die het meest bezocht werden door buitenlandse bezoekers kwam de Petřín-uitkijktoren uit de bus. Het trok 606.768 bezoekers in de eerste drie maanden van het jaar, wat een jaar-op-jaar stijging van meer dan 74.000 personen weerspiegelt.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img