donderdag, april 18, 2024

Nederlanders delen graag foto’s, maar niet hun beste reisbestemmingen met anderen

De zomervakantie staat voor de deur en veel mensen hebben inmiddels als hun vakantie geboekt. Hoewel we allemaal nuttige tips kunnen gebruiken om onze vakanties aangenamer te maken, willen we ons eigen advies eigenlijk liever niet anderen delen.

Uit onderzoek van Interhome blijkt dat 54 procent van de vakantiegangers hun reis het liefst van tevoren plannen. We vinden het ook leuk om bestemmingen buiten de gebaande paden te ontdekken, maar we hebben de neiging om deze verborgen juweeltjes voor onszelf te houden. Bovendien laat hetzelfde onderzoek zien dat de meesten van ons niet erg geïnteresseerd zijn in het kopen van souvenirs om mee naar huis te nemen.

We plannen onze vakantie liefst helemaal tot in de puntjes!

1212 Nederlandse vakantiegangers in de leeftijd van 18 tot 70 jaar werden ondervraagd om hun reisplanningsgewoonten te ontdekken. Van de bevindingen schetste 54 procent hun vakantieplan in grote lijnen, terwijl 10 procent elk detail tot in de puntjes plande. Ondertussen liet 36 procent zich liever ter plekke verrassen, op zoek naar verborgen juweeltjes en bekende bezienswaardigheden met een voorliefde voor energieke activiteiten en avontuur.

Waar vinden deze reizigers hun ideale vakantieplek? Het antwoord is het internet, met 85 procent van de respondenten die het internet noemen als hun belangrijkste bron voor inspiratie. Maar de lokale bevolking kan nog steeds pareltjes hebben die nog niet ontdekt zijn door de massa. Het is verstandig om een gesprek aan te knopen en de weg te vragen naar deze minder bekende hotspots, zoals 38 procent van de reizigers doet.

Onze reispareltjes houden we lekker voor onszelf

Vakantietips worden niet vaak gedeeld onder reizigers, ondanks het feit dat we veel vertrouwen op de suggesties van anderen. Het is zelfs zo dat 76 procent van de mensen hun eigen tips liever niet deelt, tenzij het face-to-face is. Er zijn echter nog steeds reizigers die openstaan voor het delen van hun tips. Jongeren onder de 24 jaar gebruiken hiervoor sociale media en mensen tussen de 45 en 54 jaar geven de voorkeur aan recensies en e-mails.Interessant is dat 19 procent van de mensen een reisdagboek bijhoudt om alles over hun reis in te noteren, waarbij vrouwen de voorkeur geven aan pen en papier en mannen aan digitale middelen.

Tijdens lange reizen luisteren de meeste autoreizigers liever naar muziek, terwijl slechts 9 procent spelletjes speelt, omdat dit de bestuurder kan afleiden. Lezen is ook geen populaire optie, omdat sommige reizigers er misselijk van worden. In het vliegtuig wordt de voorkeur gegeven aan films en tv-programma’s, terwijl het lezen van een boek de beste keuze is voor treinreizen.

 

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img