zaterdag, april 20, 2024

Bewuste reizigers kiezen voor deze vijf topsteden voor hun stedentrip!

Voor velen is een stedentrip nog steeds een populaire manier om even de eigen stad achter zich te laten en zich volledig onder te dompelen in een andere stad. Met zoveel keuzemogelijkheden kan het moeilijk zijn om te beslissen waar je heen gaat. Reiswebsite KAYAK helpt je een handje doordat ze een lijst hebben gemaakt van de beste steden voor bewuste reizigers.

Interessant genoeg liggen de beide topsteden op de lijst in Nederland. Bij het reizen geven veel mensen vooral prioriteit aan culinaire ervaringen. CNN Travel heeft een lijst samengesteld van de top 10 bestemmingen die je moet bezoeken als je een echte foodie bent, met zowel verre als nabije locaties.  Een gecombineerd lijstje dus met top steden om te bezoeken en van lekker eten te genieten!

Rotterdam op plek 1, gevolgd door Amsterdam op de tweede plek

KAYAK heeft een steden index voor duurzaam reizen uitgebracht om reizigers te helpen hun reizen beter te plannen. De index rangschikt 167 steden uit 63 landen op basis van factoren als vervoersmogelijkheden en luchtkwaliteit. Gebruikers van de index kunnen hem ook personaliseren op basis van hun voorkeuren. Rotterdam heeft de toppositie behaald als meest bewuste bestemming voor stedentrips, met een perfecte score van 100. Terwijl Amsterdam de tweede plaats innam met een score van 94. Daarna volgde Graz in Oostenrijk op de voet met een score van 91.

Een van de redenen dat Rotterdam de toppositie behaalde is het geavanceerde CO2 management systeem op de luchthaven. Bovendien biedt de stad tal van redelijk geprijsde accommodaties, wat een cruciale rol speelde in de rangschikking.

Europa domineert de lijst van meest bewuste reisbestemmingen

Het is opmerkelijk dat Europese landen de lijst van best presterende bestemmingen domineerden, maar ook enkele landen bij ons in de buurt wisten hoge scores te behalen. De hele top 10 bestaat dan ook uit Europese steden. Rotterdam en Amsterdam in Nederland staan dus op de eerste en tweede plek, gevolgd door Graz op de derde en Wenen in Oostenrijk op de vierde plek. Trondheim in Noorwegen staat op plek vijf en München in Duitsland neemt de zesde plaats in. Helsinki in Finland, Stockholm en Göteborg in Zweden staan op respectievelijk zevende en achtste en negende positie. Zürich in Zwitserland sluit de rij van top 10 meest bewuste steden voor een stedentrip. Buiten Europa noemt de reiszoekmachine ook enkele eervolle vermeldingen voor andere regio’s in de wereld, waaronder Vancouver in Canada, Tokyo in Japan, Santiago in Chili, en Tunis in Tunesië.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img