vrijdag, april 19, 2024

Grootste race glijbaan ter wereld geopend in Paradise Island, Duitsland

Een van de bekendste en populairste waterparken van Duitsland, Tropical Islands, heeft een gloednieuwe attractie voor het aankomende zomerseizoen geopend. Het waterpark heeft een 21 meter hoge dubbele race glijbaan geopend en daarmee het waterpark direct een record te pakken. De enorme  waterglijbaan, Double Racer genaamd, is namelijk de langste dubbele race glijbaan ter wereld. Daarover schrijft Looopings.nl.

Transparante buizen en eindtijd vermelding

De glijbaan heeft twee banen van exact dezelfde lengte, waardoor dappere zwemmers het tegen elkaar kunnen opnemen in een spannende glijbaanrace. Beide banen hebben semi-transparante delen, zodat de rijders kunnen zien wie de race leidt terwijl ze naar beneden gaan. Het rit naar beneden duurt gemiddeld ongeveer een minuut en bij de uitgang geeft een digitaal bord de exacte tijd aan.

De dubbele race glijbaan is slechts een van de vele attracties in Tropical Islands. Het resort, dat het grootste overdekte waterpark ter wereld is, biedt ook een tropisch strandgebied, een enorm spa- en saunacomplex, winkel- en eetgelegenheden en een aantal waterglijbanen, zwembaden en andere waterattracties.

Nederlands bedrijf bouwde de glijbaan

De bouw van de reusachtige glijbaan duurde zes maanden, werd uitgevoerd door het Nederlandse bedrijf Watergames & More en had nogal wat om handen. Zo moest eerst de oude glijbaan worden verwijderd en dat moest gebeuren terwijl badgasten gewoon ongestoord konden zwemmen. Doordat Tropical Islands is gelegen in een oude vliegtuighangar, waardoor het werken met de hijskranen werd bemoeilijkt, liep het project nogal wat vertraging op. Aanvankelijk stond de opening gepland voor augustus 2022, maart dat werd dus deze maand.

De race glijbaan wordt momenteel getest en er geldt een minimumleeftijd van 12 jaar voor. Personen moeten daarnaast minimaal 1.20 meter lang zijn om de glijbaan te mogen gebruiken. Doordat de nieuwe glijbaan een capaciteit van 200 mensen heeft en de vorige glijbaan slechts 120 mensen aankon, wordt verwacht dat de wachttijden bij de glijbaan aanzienlijk verkort zullen worden.

 

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img