zaterdag, juni 15, 2024

5 beste zoekmachines voor het vinden van de goedkoopste vliegtickets

Je hebt je volgende vakantiebestemming uitgekozen en het is tijd om een voordelig ticket naar je vakantieplek te vinden. Maar ja: waar begin je? Er zijn verschillende methoden om voordelige vliegtickets te vinden. Je kunt verschillende ticketsites bekijken, apps van luchtvaartmaatschappijen gebruiken of gewoon via speciale zoekmachines voor vliegtickets proberen een goedkope vlucht te scoren.

Als je op zoek bent naar de beste prijs in plaats van naar vluchten van een specifieke luchtvaartmaatschappij, is het handig om zo’n speciale vliegticket zoekmachine te  gebruiken. Voordeel is dat er duizenden tickets met elkaar vergeleken worden en dat zijn er  natuurlijk stukken meer dan wanneer je via de website van een vliegmaatschappij zoekt. In dit artikel lees je de vijf meest gebruikte zoekmachines voor vliegtickets.

Google vluchten

In de jaren negentig bouwde een bedrijf genaamd ITA de eerste vliegticket zoekmachine genaamd QPX om reizigers te helpen de laagste tarieven te vinden. Tegenwoordig is het systeem door Google overgenomen en kennen we het beter als Google Flights. GF is een robuuste, gebruiksvriendelijke zoekmachine die over de hele linie het meest geschikt is voor het boeken van voordelige vliegtickets. Je kunt filters gebruiken om je zoekopties te verfijnen, bijvoorbeeld op vertrektijd of luchtvaartmaatschappij en je kunt zelfs de prijzen volgen om te zien of deze in de loop van de tijd dalen. Als je een reis plant op basis van goedkope vliegtickets in plaats van eerst een bestemming te selecteren, kan Google Flights je daar ook bij helpen. Laat gewoon je bestemming open bij het zoeken naar vluchten en Google Flights toont je een kaart met vliegtickets over de hele wereld.

Kayak

Kayak is een echte vliegticket zoekmachine. Je kunt er geen tickets kopen, maar wordt altijd doorverwezen naar naar sites van luchtvaartmaatschappijen om te boeken. Kayak heeft meer in huis dan alleen het vinden van goedkope tickets. Zo  heeft deze zoekmachine bijvoorbeeld een functie genaamd Fee Assistent, die helpt bij het berekenen van bagagekosten en zogenaamde Hacker Fares, waarmee je tarieven voor een enkele reis bij verschillende luchtvaartmaatschappijen kunt uitrekenen. Deze tarieven kunnen goedkoper zijn dan het boeken van retourtickets bij een enkele luchtvaartmaatschappij.

Momondo

Momondo, een zustersite van Kayak, biedt vrijwel allemaal dezelfde services, inclusief Hacker Fares, hoewel het geen Fee Assistant heeft. Wat echter goed is aan Momondo, is het feit dat het je automatisch vluchtprijzen laat zien voor de dagen voor en na je beoogde reisdatums, wat je zou kunnen helpen om behoorlijk extra voordelige tickets te scoren. De site biedt ook inzicht in gerelateerde data, waaronder statistieken zoals de goedkoopste maand, dag van de week en tijdstip van de dag om te reizen. Bovendien is het een zeer gebruiksvriendelijke site, zowel qua design als gebruik.

Skyscanner

Skyscanner is een klassieke metazoekmachine voor vluchten, maar heeft een aantal sterke punten ten opzichte van de concurrenten. Ten eerste heeft het een functie voor de goedkoopste maand die je kan helpen bij het kiezen van de beste tijd om een ​​bestemming te bezoeken op basis van goedkope vliegtickets. Ten tweede bevat het veel tickets van kleinere vliegmaatschappijen en die kunnen soms stukken voordeliger zijn. Tot slot is deze zoekmachine erg sterk in het vinden van de laagste prijzen voor lastminute vluchten.

Expert Flyer

Expert Flyer is vooral gericht op (de naam zegt het al) de meer ervaren reizigers. Deze tool vereist een betaald abonnement en daarvoor krijg je een aantal zeer geavanceerde functies die veel verder gaan dan het eenvoudig zoeken naar vluchten. Zo kun je bijvoorbeeld zoeken naar vluchten op basis van award- of miles tarieven. De site is echt voor ervaren reizigers, omdat het behoorlijk veel kennis van luchtvaartmaatschappijen vereist om het gebruik ervan te maximaliseren. Daarnaast is de gebruiksomgeving en de interface niet heel erg gebruiksvriendelijk. 

 

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img