zondag, mei 26, 2024

Zo overleef je die lange autorit met een peuter achterin

Je kijkt reikhalzend uit naar je komende zomervakantie, maar jee maakt zich ook zorgen over de lange autorit met je driejarige peuter. Je hebt al het nodige geregeld voor hun verblijf op de camping en je bent enthousiast om kostbare herinneringen te maken met je gezin. Maar de gedachte aan de lange rit naar hun bestemming in Zuid-Frankrijk baart je zorgen. Je bent bang dat je peuter de reis niet aankan en verdrietig of ontroostbaar wordt. Hieronder een aantal tips over hoe je dat kunt voorkomen.

Volgens Loes Waanders, orthopedagoog, is het belangrijk om je verwachtingen te managen als je met een driejarige reist. In plaats van te verwachten dat ze de hele rit naar Frankrijk blij zijn en zingen, is het realistischer om rekening te houden met hun beperkte tijdsbesef. Om ze te helpen begrijpen hoe de reis vordert, kun je een lijst met herkenningspunten maken op een groot vel papier dat ze kunnen doorstrepen als je ze passeert. Als je bovendien een timer gebruikt om de volgende stop aan te geven, krijgen ze een gevoel van controle.

Een rit met de auto is voor kinderen erg saai

Een autorit kan saai zijn voor jonge kinderen, omdat hun aandachtsspanne kort is. Er zijn echter een paar dingen die je kunt doen om het leuker te maken. Neem veel activiteiten mee die geschikt zijn voor in de auto en introduceer ze geleidelijk om je kind te vermaken. Zorg ook voor eten in kleine porties, zodat je vaker kunt snoepen.Als je merkt dat je kind een pauze nodig heeft, stop dan regelmatig en stimuleer beweging. s Nachts rijden kan ook gunstig zijn als je kind slaapt, omdat de reis dan korter aanvoelt.

Tot slot speelt je eigen houding een belangrijke rol. Als je de reis positief benadert en goed uitgerust bent, kun je kalm blijven en eventuele tranen of driftbuien van je kind de baas.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img