maandag, juli 15, 2024

Vernietigende recensies voor topattractie Edinburgh: ‘veel te druk en smerig’

Bezoekers van de iconische topattractie ‘The Royal Mile’ in Edinburgh zijn vernietigend in hun recensies. Ze kwalificeren de publiekstrekker als “druk en vies” en “teleurstellend” alsook een “oplichterij”.

De Royal Mile wordt bestempeld als een ’tourist trap’. Jaarlijks bezoeken duizenden mensen de beroemde kasseien. In plaats van slechts één straat, is de Royal Mile eigenlijk de naam die gegeven is aan een heel netwerk van straten en steegjes in de Oude Stad van de Schotse hoofdstad. Aan het ene uiteinde ligt Edinburgh Castle en aan het andere uiteinde het Schotse Parlement in Holyrood.

Misleidend
De beroemde Mile werd ook door een aantal recensenten als misleidend omschreven: “Deze Royal Mile is een plek waar oplichters glimlachen naar nietsvermoedende toeristen. Ze verkopen je kaartjes voor evenementen en gebouwen die niet bestaan. Winkels zijn duur en zijn er om toeristen op te lichten.”

Sprinkhanenplaag
Een inwoner van Edinburgh beklaagde zich over de hordes toeristen die naar de beroemde straat werden getrokken: “Onze geschiedenis, ons erfgoed! Nu ongelooflijk druk…. Breng de dagen terug waarin de lokale bevolking kon leven en werken in het gebied zonder sprinkhanenachtige plagen van toeristen! Overtourisme is een plaag voor ONZE stad….”.

Schande voor Schotland
Een ander zei: “Verschrikkelijk!! Teruggekeerd van een recent verblijf en we zullen zeker niet terugkomen! We vonden de stad, inclusief de Royal Mile, erg vies, vol met drugsverslaafden en een sterke geur van afval in elke zijsteeg!! Veel daklozen, bedelaars overal, een schande voor Schotland!”

De andere recensent zei: “Afgezien van het kasteel, bestond de Royal Mile vooral uit winkels en restaurants die dezelfde te dure souvenirs en eten aanboden. Het was druk en vies. Edinburgh was veel beter buiten dit gebied. Zou niet aanraden hier veel tijd door te brengen.”

De mooiste vakanties naar Schotland boek je via:

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img