donderdag, april 18, 2024

Thailand gaat cannabisgebruik weer strafbaar stellen

De nieuwe regering van Thailand heeft een wetsvoorstel ingediend dat gericht is op het verbieden van recreatief cannabisgebruik. Dit gebeurt slechts anderhalf jaar nadat Thailand als eerste Aziatische land cannabis niet meer strafbaar stelde.

De voorgestelde wet omvat strenge straffen, waaronder flinke boetes en gevangenisstraffen tot één jaar voor overtreders.

Tegenvaller voor de bloeiende cannabisindustrie

De versoepeling van de cannabiswetten in Thailand leidde afgelopen jaren tot een groeiende industrie die zowel lokale inwoners als toeristen aantrok, inclusief Nederlandse ondernemers. Echter, sinds de komst van de nieuwe regering eind 2023, is er een sterke focus op het beperken van cannabisgebruik tot medische en gezondheidsdoeleinden, meldt Cannabisindustrie.nl.

Boete van 1600 euro

Het wetsvoorstel bevat een reeks mogelijke straffen voor blowen en cannabisgebruik:

  • Een boete van 60.000 THB (ongeveer €1.600) voor recreatief cannabisgebruik.
  • Een boete van 100.000 THB of een jaar gevangenisstraf voor ongeoorloofde teelt en/of verkoop (ongeveer €2.700).
  • Een boete van 300.000 THB of drie jaar gevangenisstraf voor verkoop, export, of fabricage zonder vergunning (ongeveer €8.100).
  • Een boete van 500.000 THB of vijf jaar gevangenisstraf voor import (ongeveer €13.500).
  • Bevoegdheden voor autoriteiten om panden te betreden en goederen in beslag te nemen, en een verbod op thuis kweken voor recreatief gebruik.

 

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img