zaterdag, april 20, 2024

Scandinavische landen steeds meer in trek onder Nederlandse toeristen

Sinds een aantal jaren is Scandinavië is een populaire vakantiebestemming geworden. Fjorden, bossen, meren en smørrebrød vervangen voor steeds meer Nederlanders de typische zon, zee, strand en paella. Terwijl vroeger zuidelijke bestemmingen de voorkeur kregen via de Route du Soleil, zijn Scandinavische landen zoals Denemarken, Zweden en het zuiden van Noorwegen vooral populair geworden vanwege hun toegankelijkheid.

Maar ook IJsland, Finland en Noord-Noorwegen worden steeds vaker gekozen voor zomervakanties. Reisbureau Nordic, gespecialiseerd in Scandinavië vakanties, heeft een duidelijke trend van groei in toerisme gezien voor alle leeftijden en vakantietypes, inclusief camper- en rondreizen. Andere reisorganisaties, zoals Corendon en ANWB, hebben deze trend ook opgemerkt. De groeiende vraag naar toerisme blijkt uit het toenemende aantal campings en skigebieden en de aanpassing van de elektriciteitsnetwerken. Het Zweedse bureau voor de statistiek meldt een toename van het toerisme met 30 procent.

Mensen willen iets nieuws en zijn zich meer bewust van de ruimte om hen heen

Mensen gaan steeds meer op zoek naar nieuwe ervaringen en die vinden ze in Zweden, omdat ze een andere omgeving kunnen verkennen. Door de pandemie zijn mensen zich bewust geworden van het belang van open ruimten en natuur, en dat is precies wat Zweden te bieden heeft. Wat het klimaat betreft, is het weer beter is dan mensen vaak denken. En ondanks het feit dat het misschien vaker regent dan in Zuid-Europa, is het weer nog steeds aantrekkelijk. Bovendien kan de hitte in het zuiden een afknapper zijn, waardoor Scandinavië een aantrekkelijkere bestemming wordt.

Reisbureaus hebben gemerkt dat Scandinavië steeds populairder wordt onder vakantiegangers, en dat een toenemend aantal mensen kiest voor Noord-Europese bestemmingen. Reisorganisaties zien een stijgende trend in het toerisme, en ze zien het in verschillende soorten vakanties, van camperreizen tot rondreizen, en voor alle leeftijden, van jong tot oud.

Er komen daarom dan ook steeds meer campings en de campings die er al waren, worden uitgebreid. Elektriciteitsnetwerken worden ook aangepast en hetzelfde gebeurt in de skigebieden. Veel mensen geven de voorkeur aan temperaturen van 20 tot 35 graden of warmer, zodat ze actief kunnen zijn. Scandinavië is mede om die reden dan ook perfect voor buitenactiviteiten zoals wandelen.

Hoewel sommige mensen niet voor Scandinavië kiezen vanwege de hogere prijzen is de inflatie lager dan in Nederland en Zuid-Europa. De boodschappenprijzen in Scandinavië zijn momenteel vergelijkbaar met die in Nederland en de prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend. Bovendien is de wisselkoers ten opzichte van de euro in Zweden op dit moment erg gunstig, waardoor vakanties naar Zweden nu beter betaalbaar zijn.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img