maandag, juli 15, 2024

Op fietsvakantie? Hier vind je de mooiste langeafstandsfietsroutes door Europa

Wil je de prachtige landschappen echt goed ervaren? Dan is een fietsvakantie zeer geschikt. Je bepaalt zelf het tempo, de route en krijgt echt de lokale cultuur mee. Mocht je op fietsvakantie gaan, dan biedt EuroVelo een uitgebreide netwerk van langeafstandsfietsroutes door Europa.

EuroVelo is een relatief nieuw avontuurlijke concept waarbij sommige delen van de routes nog in ontwikkeling zijn. Je kunt echter nu al meer dan voldoende routes en informatie vinden. Op de website is de actuele status van de routes te volgen, wat het plannen van een fietsreis vergemakkelijkt.

Franse Atlantische kustlijn
Recentelijk is het Franse deel van EuroVelo 4, bekend als La Vélomaritime, afgerond. Deze bewegwijzerde route voert over een indrukwekkende 1500 kilometer langs de kustlijn. Het pad begint in Duinkerke, dicht bij de Belgische grens en loopt helemaal tot aan Roscoff in Bretagne. Fietsers die deze route volgen, kunnen genieten van de adembenemende kustlandschappen, historische steden en de culinaire rijkdommen van Noord-Frankrijk.

Ruige Ierse kust
Een andere prachtige route is het Ierse deel van EuroVelo 1, de Atlantische Kustroute. Deze route, die sinds 2022 bewegwijzerd is, biedt een mix van fraaie landschappen en sportieve uitdaging. Ondanks enkele knelpunten, zoals gedeelten waarover gefietst moet worden langs drukke wegen, biedt deze tocht een unieke blik op de ruige en schilderachtige Ierse kustlijn.

Estland fietst voorop
Estland, een voorloper op het gebied van fietsinfrastructuur, heeft vorig jaar al zijn EuroVelo-routes volledig bewegwijzerd. Dit maakt het Baltische land een uitstekende bestemming voor fietsers die op zoek zijn naar goed georganiseerde en toegankelijke fietspaden.

EuroVelo stelt reizigers in staat om Europa te ervaren op een duurzame, gezonde en boeiende manier. Met elk voltooid deel van het netwerk wordt de droom van een volledig verbonden Europees fietsavontuur steeds meer werkelijkheid. EuroVelo is niet alleen een platform voor sportieve uitdaging, maar ook een manier om culturen te verbinden en een bredere kijk op de diversiteit van de Europese landschappen te bieden.

De mooiste fietsvakanties boek je via:

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img