maandag, juli 15, 2024

Op deze 5 Europese vliegvelden loop je het grootste risico op vertraging

Volgens een onderzoek uitgevoerd door AirHelp, een bedrijf dat zich bezighoudt met de rechten van luchtvaartpassagiers, richtte het onderzoek zich op luchthavens in Europa in juni 2023. Het onderzoek identificeerde de vijf slechtste luchthavens als het gaat om vertragingen en annuleringen van vluchten.Hoewel reizen per vliegtuig vaak de voorkeur heeft voor langeafstandsreizen, is het binnen Europa niet altijd nodig. De trein of auto kunnen ook handige vervoersopties zijn, zeker gezien de schoonheid van bestemmingen als Nederland. Als je er toch voor kiest om te vliegen, is het aan te raden om de volgende luchthavens te vermijden.

Europese luchthavens hebben afgelopen zomer te maken gehad met grote verstoringen, waaronder stakingen en overbevolking, wat resulteerde in chaos en lange rijen. Schiphol, dat eerder bekend stond om zijn grote vertragingen, behoort niet langer tot de slechtste luchthavens van Europa.

1. Gatwick, Londen

Londen Gatwick (LGW) is berucht om zijn hoge percentage vertraagde en geannuleerde vluchten, waar maar liefst 54,08 procent van alle vluchten mee te maken heeft. Met de trein van Amsterdam naar Londen reizen wordt vaak beschouwd als een betrouwbaardere en probleemloze optie, met tarieven vanaf 55 euro en reistijden van iets meer dan 4 uur. Ondanks de kortere duur van vluchten dragen de lange wachttijden op luchthavens, met name op London Gatwick, bij aan de reputatie als een van de slechtste luchthavens van Europa.

2. Humberto Delgado (LIS), Lissabon

Reizen langs de Portugese kust is ontegenzeggelijk een van de mooiste ervaringen in Europa. Als je de tijd hebt, raad ik je aan om een roadtrip met een camper te maken om je helemaal onder te dompelen in de schoonheid ervan. Daarnaast is het aan te raden om niet naar Lissabon te vliegen om mogelijke vertragingen en chaotische situaties te voorkomen. 51,04 procent van alle vluchten op deze luchthaven heeft vertraging.

3. Kastrup, Kopenhagen

Kastrup, ook bekend als CPH, heeft een verontrustende statistiek – 50,88 procent van alle vluchten heeft te maken met vertragingen of annuleringen. Ondanks dat Kastrup de reputatie heeft goed georganiseerd te zijn, staat het verrassend genoeg in de top 5 van slechtste luchthavens in Europa. Als je vanuit Utrecht reist, dat ongeveer in het midden van Nederland ligt, duurt het ongeveer 9 uur om naar Kopenhagen te rijden. Hoewel vliegen sneller is, maakt de tijd die je kwijt bent aan vertragingen en inchecken uiteindelijk misschien niet zo’n groot verschil. Een foto van Kopenhagen Kastrup zie je hierboven, met dank aan ANP.

4. Charles de Gaulle, Parijs

Op de luchthaven Parijs Charles de Gaulle (CDG) is 50,60 procent van alle vluchten vertraagd of geannuleerd. Als je er echter voor kiest om met de Thalys van Amsterdam naar Parijs te reizen, doe je daar slechts 3 uur en 20 minuten over, met veel minder kans op vertragingen vergeleken met de luchthaven CDG.

5. Antallya, Turkije

Antalya (AYT) heeft een hoog percentage vertraagde of geannuleerde vluchten, met ongeveer 47,34% van alle vluchten. Daarmee staat Antalya Airport in de top vijf van slechtste luchthavens in Europa.

En hoe doet Schiphol het?

Vergeleken bij  deze vijf luchthavens doet Schiphol het nog best goed. 36 procent van alle vluchten te maken heeft met vertragingen of annuleringen.

 

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img