dinsdag, april 23, 2024

Oost-Afrikaanse landen willen georganiseerde rondreizen en gezamenlijk visum realiseren

Zeven landen in Oost-Afrika slaan de handen ineen om het toerisme in de regio een impuls te geven. De Oost-Afrikaanse Gemeenschap, ook wel EAC genoemd, heeft het initiatief genomen voor een gezamenlijke marketingstrategie om de regio als toeristische bestemming te promoten.

Zo willen Republiek Congo, Burundi, Kenia, Rwanda, Zuid Soedan, Oeganda en Tanzania bijvoorbeeld georganiseerde rondreizen organiseren waarbij meerdere landen en plekken worden aangedaan. Deze tour zou voor toeristen goedkoper en laagdrempelig toegankelijk zijn. Rebecca Kadaga, Oeganda’s plaatsvervangend premier, zei dat bijvoorbeeld één toeristenvisum alle zeven EAC-lidstaten zou kunnen dekken.

Sprekers tijdens de derde editie van de Oost-Afrikaanse regionale toerisme-expo in Nairobi benadrukten dat toerisme in de regio een groot potentieel heeft, wijzend op de vele en diverse attracties.

Het toerisme in Oost-Afrika zit al in de lift. In 2019 kwamen er nog circa 7,2 miljoen toeristen, in 2025 is dat aantal naar schatting verdubbeld.

Reisaanbieders van prachtige vakanties naar Afrika

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img