vrijdag, april 19, 2024

Noord-Brabant start campagne om meer Belgische toeristen te trekken

Het toerismebureau van Noord-Brabant heeft onlangs een campagne gelanceerd gericht op Vlaamse toeristen. Het bureau beweert dat Vlamingen en Brabanders veel gemeen hebben en dat de provincie veel meer te bieden heeft dan alleen de Efteling en winkelen in Breda. De campagne is erop gericht meer Vlamingen naar Brabant te trekken en verschillende attracties onder de aandacht van onze zuiderburen te brengen. Het toerismebureau heeft hierbij als uitgangspunt vooral de vele overeenkomsten die Vlamingen en Noord-Brabanders met elkaar hebben.

De meest voor de hand liggende overeenkomst tussen Vlamingen en Brabanders is hun taal. Beiden spreken een variant van het Nederlands die sterk beïnvloed is door de Vlaamse dialecten van West- en Oost-Vlaanderen. Het dialect dat in het noordelijke deel van Noord-Brabant, rond de stad Tilburg, wordt gesproken lijkt zelfs zo sterk op het Vlaams dat het soms “Tilburgs Vlaams” wordt genoemd.

De twee culturen verschillen niet veel van elkaar

Vlamingen en Brabanders delen ook veel culturele tradities, zoals carnaval, dat in beide regio’s met groot enthousiasme wordt gevierd. Beiden hebben ook een voorliefde voor lekker eten en drinken, en brengen graag tijd door met familie en vrienden. Qua natuur heeft Noord-Brabant veel te bieden. De provincie herbergt twee nationale parken, de Biesbosch en de Loonse en Drunense Duinen, en verschillende natuurgebieden en recreatieterreinen. Vlamingen, die bekend staan om hun liefde voor fietsen en wandelen, zullen de prachtige landschappen en goed onderhouden paden zeker waarderen.

Natuurlijk herbergt Noord-Brabant ook verschillende bruisende steden, elk met zijn eigen unieke karakter. Eindhoven, bekend als de “Lichtstad”, is een centrum van technologie en innovatie, met een bloeiende startup-scene en design- en kunstscholen van wereldklasse. ‘s-Hertogenbosch, ook bekend als Den Bosch, is een schilderachtige middeleeuwse stad met kronkelende straatjes, historische gebouwen en een beroemde kathedraal. Breda daarentegen is een levendige studentenstad met een rijke geschiedenis en veel winkels, restaurants en bars.

 

 

 

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img