vrijdag, april 19, 2024

Marokko steeds populairder bij toeristen

Marokko blijft maar populairder worden bij toeristen. Ook de aardbevingen van september die bijna 3.000 levens eisten hebben niet voor een kentering gezorgd. Marokko voert al lange tijd een campagne om toeristen naar haar land te lokken. 

“We zijn op weg om een recordjaar te behalen met een doel van 14 miljoen toeristen,” aldus de Marokkaanse minister van Toerisme, Fatima Zahra Ammor. De succesvolle toeristische maand september, waarin 960.000 toeristen het land bezochten, wijst op een voortdurende stijgende lijn.

De toeristische sector is een van de belangrijkste sectoren van de Marokkaanse economie en draagt bij aan het BBP (Bruto Binnenlands Product) en de arbeidsmarkt van het land. Meer dan een half miljoen Marokkanen werken in de toeristische sector.

“Het is cruciaal om aan de wereld te communiceren dat de situatie meer dan onder controle is, dat we terug zijn bij het normale leven. Wat betreft de aankomsten, we hebben de boekingen en annuleringen gemonitord en eerlijk gezegd gaat het vrij goed. Het was ook geweldig dat toeristen die op dat moment in Marokko waren, begonnen met het delen van hun ervaringen op sociale media, wat enorm heeft geholpen om te laten zien waar Marrakech echt om draait,” vertelde Fatima Zahra Ammor aan Euronews, refererend aan de situatie na de verschrikkelijke aardbeving.

De afgelopen jaren waren er grote zorgen vanwege een neerwaartse trend in de wereldwijde toeristenindustrie als gevolg van regelgeving vanuit de COVID-19 pandemie en de daaropvolgende economische neergang, die verergerd werd door de oorlog tussen Oekraïne en Rusland. De aardbeving in de regio Al-Haouz op 8 september veroorzaakte verdere bezorgdheid nabij Marrakech, een van de belangrijkste toeristische bestemmingen van het land.

Volgens een recente studie gepubliceerd door een grote reiswebsite, kozen Spanjaarden de stad Marrakech als hun favoriete bestemming om te bezoeken in 2024, gevolgd door Bangkok en Edinburgh.

De Marokkaanse cultuur trekt niet alleen veel Spaanse toeristen, maar meer dan de helft van de Franse toeristen wil Marokko bezoeken of is er al eens geweest.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img