vrijdag, april 19, 2024

Gaat Club Privilege, grootste club ter wereld, op Ibiza heropenen?

Privilege, de grootste club ter wereld die gevestigd is op Ibiza, krijgt een metamorfose en renovatie van liefst 8,2 miljoen euro, meldt Periódico de Ibiza y Formentera.

De uitgaansgelegenheid in San Antonio, die sinds 2019 gesloten werd, zal €8,2 miljoen ontvangen van de lokale overheid om zonnepanelen te installeren en de watercirculatie te verbeteren. Dit maakt deel uit van een financieringsprogramma om toeristische attracties op het eiland te verduurzamen en heeft geruchten aangewakkerd dat de club met een capaciteit van 10.000 bezoekers gaat heropenen.

Vier andere lokale toeristische vestigingen zullen ook financiering ontvangen, waaronder het Palladium van Hotel Palmyra in San Antonio en Apartamentos Es Cantó in Playa d’en Bossa.

In gesprek met Periódico de Ibiza y Formentera stelt de minister van Toerisme, Mariano Juan: “We moedigen privé-investeringen aan om ons hotelaanbod en andere toeristische locaties te moderniseren en duurzamer te maken met stimuleringsbeleid zonder het aantal toeristische plaatsen uit te breiden.”

Renovaties
Volgens recente Facebook-berichten is Privilege mogelijk al sinds juni vorig jaar bezig met renovaties, toen de club een afbeelding van de locatie deelde met het onderschrift: “Het rustige kleine weggetje dat leidt naar de Privilege in aanbouw.”

Meer recentelijk werd een grote “BINNENKORT” boodschap toegevoegd aan de website van Privilege, wat de geruchten versterkt dat de Ibiza-hotspot mogelijk in 2024 heropend zou kunnen worden.

De vergunning van Privilege werd in 2018 geschorst nadat bij een inspectie bleek dat de club illegale bouwkundige wijzigingen had doorgevoerd om de capaciteit te vergroten. Voor het seizoen 2019, de laatste keer dat de nachtclub open was, bleven meerdere secties van de locatie gesloten nadat ze onveilig waren bevonden.

Nieuwe eigenaar
Grupo Empresas Matutes, het moederbedrijf van de Palladium Hotel Group, verwierf vorig jaar volledige eigendom van de club op Ibiza. Ondanks de bevestigde renovaties blijft het onduidelijk of Privilege volgend jaar daadwerkelijk zal heropenen.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img