zaterdag, juni 15, 2024

Elektrische auto’s maken kinderen nog sneller wagenziek

Dit weekend begint de zomervakantie in de centrale regio en veel gezinnen zullen een autorit maken over de Route du Soleil. Helaas betekent dit ook een toename van zieke kinderen op de achterbank, vooral bij gezinnen met een elektrische auto. Experts suggereren dat kinderen in elektrische auto’s vatbaarder zijn voor wagenziekte, wat leidt tot bleke en misselijke gezichten en mogelijk overgeven.

Volgens KNO-artsen heeft één op de drie kinderen onder de 12 jaar last van wagenziekte, met een hoger percentage onder kinderen in elektrische auto’s.

Langzaam optrekken kan een groot verschil maken

Volgens KNO-arts Dennis Kox van de Five Lakes Clinic kan de verschillende acceleratie van een elektrische auto ervoor zorgen dat je lichaam moeilijker kan anticiperen, waardoor de kans toeneemt dat je misselijk wordt. Het evenwichtsorgaan in je lichaam functioneert als een waterpas en als je in een elektrische auto gas geeft, zorgt dat ervoor dat je lichaam naar voren beweegt terwijl de vloeistoffen in het evenwichtsorgaan naar achteren bewegen, wat misselijkheid tot gevolg heeft.

Daarnaast kan het toegenomen gebruik van beeldschermen op de achterbank het evenwichtsorgaan verder verstoren. Dr. Kox suggereert dat naar voren kijken de beste remedie is tegen wagenziekte, hoewel reistabletten ook kunnen helpen door de reactie van het evenwichtsorgaan te remmen. Autojournalist Jolie Jacobs adviseert ouders met elektrische auto’s om langzaam op te trekken, vooral in de file, om bewegingsziekte bij kinderen op de achterbank te voorkomen.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img