zaterdag, juni 15, 2024

De beste stoel in het vliegtuig vinden op basis van het model van het vliegtuig

Je kijkt enorm uit naar je welverdiende vakantie en weet al precies waar je heen wilt. Wellicht heb je zelfs als je hotel geboekt voor een bepaalde periode. Tijd om eens te kijken welke vliegmaatschappij jou op je ideale vakantiebestemming gaat brengen. En daarbij wil je natuurlijk het liefst een zo comfortabel als mogelijke zitplaats. Wat veel mensen niet weten is dat het type vliegtuig dat je naar je vakantiebestemming zal brengen, je kan helpen om het beste plekje in het vliegtuig te vinden.

Kenmerken van modellen verschillen nogal

De cabine-indelingen en stoelen van een luchtvaartmaatschappij kunnen zelfs binnen dezelfde klasse van vliegtuig tot vliegtuig verschillen. Dat betekent dat je vliegervaring tijdens de vlucht ook kan variëren. Verschillende vliegtuigmodellen bieden verschillende voorzieningen in de stoel en verschillende afmetingen voor bagageruimtes boven het hoofd en opbergruimte onder de stoelen. Dit is van cruciaal belang voor die-hard handbagage-reizigers. Je hebt misschien een handbagage tas gekocht, maar dat betekent niet dat deze in alle bagagevakken past.

Misschien wel het belangrijkste is dat verschillende vliegtuigmodellen verschillende stoelafstanden bieden, wat betekent dat de hoeveelheid beenruimte kan variëren, zelfs in economy class. En entertainment opties tijdens de vlucht kunnen ook verschillen, dus je zult zeker eens willen bekijken  wat jouw vliegtuig wat entertainment betreft aan boord heeft. Is dat niet afdoende, dan kun je wellicht vooraf al wat films, podcasts of tv-programma’s downloaden zodat je jezelf tijdens een lange vlucht niet hoeft te vervelen.

Hoe controleer ik het vliegtuigmodel”?

Er zijn verschillende manieren om te controleren met welk vliegtuig model u zou kunnen vliegen. De eenvoudigste manier om dit te controleren, is door naar de reserveringspagina van de door u gekozen luchtvaartmaatschappij te kijken. De meeste luchtvaartmaatschappijen vermelden het vliegtuigtype op hun ticketing pagina’s, zodat u het al weet voordat je boekt. Maar als je het niet kunt vinden op de website van de luchtvaartmaatschappij, kunt je kijken naar sites van derden, zoals Expert Flyer of SeatGuru.

SeatGuru stelt gebruikers in staat om hun reisdatum en vluchtnummer (of hun reisdatum, vertrekluchthaven en bestemming) in te voeren, waarna het zal een stoelkaart van de vlucht zal tonen. Aan de linkerzijde van de pagina zie je dan allerlei nuttige informatie, waaronder het vliegtuigtype, het bagagebeleid van de luchtvaartmaatschappij, informatie over reizen met kinderen en het incheck beleid van de luchtvaartmaatschappij.

In de rechterkolom vind je informatie over de stoelconfiguraties, breedte en toonhoogte van het vliegtuig, onderverdeeld naar serviceklasse. Reizigers kunnen ook informatie vinden over voorzieningen op de stoel, zoals koptelefoonaansluitingen, stroomadapters, wifi en etenswaren. De kaarten op SeatGuru vermelden zelfs de beste (in groen) en slechtste (in rood) stoelen in het vliegtuig om alle reizigers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Als voorbeeld namen wij een vlucht tussen Atlanta en New York. Op een Delta-vlucht tussen Atlanta en New York City met een Airbus A321 (indeling 2) stelt SeatGuru bijvoorbeeld voor om stoelen A en F op rij 12 bij het raam te vermijden. ze bevinden zich voor de rij nooduitgangen, ze kunnen “beperkt achterover leunen” en hebben geen echt raamzicht.

Expert Flyer biedt veel van dezelfde informatie en daarnaast kun je e-mailwaarschuwingen instellen voor wanneer je favoriete vlucht en stoelen beschikbaar komen. Gebruik beide sites om beter geïnformeerd te worden, zodat je jouw vakantie goed kunt beginnen. 

 

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img