maandag, juli 15, 2024

Curaçao worstelt met zorgelijke trend: toeristen mikpunt van overvallen

Curaçao worstelt met een probleem voor het toerisme. Afgelopen jaar werden liefst 68 toeristen het slachtoffer van een overval, wat slecht afstraalt op het imago van het eiland. 

Deze trend baart zorgen over de veiligheid van bezoekers op het eiland. De cijfers werden onthuld door parlementslid Ramon Yung van de MFK partij, die de aandacht vestigde op de veiligheidstoestand op het eiland. Daarnaast hebben 215 lokale bewoners ook melding gemaakt van berovingen, wat het totale aantal aangiftes op 283 brengt.

De meerderheid van deze incidenten onder toeristen vond plaats in bekende toeristische locaties zoals Bapor Kibra, Bullenbaai, Penstraat, Skaloweg, Pietermaai en Bredestraat Otrobanda. Deze plekken zijn jaarlijks de bestemming voor een groot aantal bezoekers en vormen een belangrijk onderdeel van de toeristische industrie van het eiland.

De berichtgeving over berovingen in 2023 is onderdeel van een algemene trend van criminaliteit op Curaçao. Yung deelde een overzicht van criminaliteitsstatistieken over de afgelopen jaren, waaruit blijkt dat, hoewel het aantal moorden sinds 2017 is gedaald, het aantal berovingen schommelt. In 2017 werden er 482 berovingen geregistreerd, een cijfer dat in de volgende jaren op en neer ging, met 169 incidenten in het afgelopen jaar.

Yung benadrukt het cruciale belang van preventie en gerichte actie om de veiligheid van zowel inwoners als bezoekers te verbeteren. De zorgen over de veiligheid van toeristen zijn niet nieuw. Er was al eerder opgemerkt dat er een tekort is aan handhaving en veiligheid in sommige toeristische gebieden, meldt Curacao.nu.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img