vrijdag, april 19, 2024

Bootovertocht naar Waddeneilanden (behalve Texel) wordt fors duurder

Met ingang van 1 januari wordt de bootreis van Harlingen naar Terschelling en Vlieland 8,9 procent duurder, zo bevestigt Rederij Doeksen aan de Leeuwarder Courant. Wagenborg Passagiersdiensten kondigde vorige week eveneens een vergelijkbare tariefstijging aan voor de veerboten richting Ameland en Schiermonnikoog.

Dirk Spoor, directeur van Doeksen, licht tegenover de krant toe: ,,We moeten wel. Brandstof, personeel, onderdelen, alles wordt duurder.” Hij geeft aan dat de prijsstijging een indexatie is, gebaseerd op inflatiecijfers. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft eerder de percentages bepaald waarmee Doeksen en Wagenborg hun prijzen mogen indexeren.

In tegenstelling tot vorig jaar zullen de tarieven voor de boot naar Texel niet stijgen. Bewoners van Texel vormen de meerderheid van de aandeelhouders van veerdienst Teso (Texels Eigen Stoomboot Onderneming), waardoor zij invloed hebben op de prijsontwikkeling.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img