maandag, juli 15, 2024

Zomervakantie begonnen: spannende tijden breken aan voor Schiphol

Vanaf vandaag begint de zomervakantie in het midden van Nederland en onze aandacht gaat meteen uit naar Schiphol en het groeiende aantal reizigers. Vroeg op de dag zijn er al veel vakantiegangers aangekomen op onze nationale luchthaven, waardoor er wachtrijen ontstaan bij de incheckbalies. Het luchthavenpersoneel weet de situatie echter in goede banen te leiden. Toch blijft het aantal reizigers op Schiphol stijgen.

Vooruitlopend op de zomervakantie heeft Schiphol maatregelen genomen om het toegenomen aantal passagiers op te vangen. Vooral de weekenden zullen naar verwachting het drukst zijn, met gemiddeld ruim 77.000 vertrekkende passagiers per dag. Reizigers wordt geadviseerd zich goed voor te bereiden op hun vlucht door bekend te zijn met de inchecktijden en te anticiperen op mogelijke drukte bij de veiligheidscontrole. Om een soepele en veilige ervaring te garanderen, kunnen reizigers gratis een tijdslot reserveren. Daarnaast is aangekondigd dat passagiers met een vroege ochtendvlucht hun bagage de avond ervoor kunnen afgeven.

1000 nieuwe bewakers aangetrokken

De operationeel directeur van Schiphol, Patricia Vitalis, sprak haar vertrouwen uit in het komende zomerseizoen en zei dat de luchthaven er nu goed voor staat. Om het probleem van de lange rijen in de vertrekhal vorig jaar aan te pakken, heeft Schiphol ongeveer duizend nieuwe beveiligers aangenomen.Reizigers moeten echter ook rekening houden met mogelijke extra drukte door de nasleep van de storm Poly, zoals Schiphol waarschuwde. De storm veroorzaakte zware windstoten, regen en slecht zicht, waardoor vluchten werden geannuleerd en luchtvaartmaatschappijen getroffen passagiers moesten omboeken.

Vorig jaar moest Schiphol het aantal vertrekkende passagiers beperken vanwege een tekort aan beveiligers, met lange rijen tot gevolg. Tijdens de afgelopen meivakantie kon de luchthaven de situatie echter verbeteren door nieuw personeel aan te nemen, waardoor negen van de tien reizigers binnen vijf tot tien minuten door de veiligheidscontroles konden.

Ook voor andere lucthavens blijft het spannend

Andere luchthavens in Nederland, zoals Rotterdam The Hague Airport, Eindhoven Airport, Maastricht Aachen Airport en Groningen Airport Eelde, hebben ook bevestigd dat ze klaar zijn voor het drukke zomerseizoen. Deze luchthavens verwachten geen problemen en hebben voldoende personeel ingepland om het toegenomen aantal reizigers tijdens deze vakantieperiode in goede banen te leiden.In juli verwacht Eindhoven Airport gemiddeld 63 vertrekken en 63 aankomsten per dag.

In totaal schat de op één na grootste luchthaven van Nederland dat het deze maand meer dan 651.000 passagiers zal verwerken, meer dan de 634.000 van de vorige maand. De zomervakantie voor de zuidelijke regio, waar Eindhoven ligt, begint op 14 juli. Om de reis soepel te laten verlopen, adviseert Eindhoven Airport vertrekkende passagiers om vooraf een vrij tijdslot te reserveren voor de beveiliging.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img