maandag, juli 15, 2024

‘Vliegtaks stijgt naar 79 tot 150 euro om klimaatdoelen te kunnen halen’

Klimaatverandering is één van de grootste bedreigingen voor de mensheid van dit moment. In Nederland heeft het kabinet een doel gesteld van 55 procent minder CO2-uitstoot in 2030, maar tot nu toe heeft het land dit doel niet kunnen halen. Om ervoor te zorgen dat Nederland op koers ligt om dit doel te halen, heeft de Nederlandse regering een rapport uitgebracht dat oproept tot strengere regels en meer belastingen.

Het rapport, dat werd uitgebracht door ambtenaren van het ministerie van Rob Jetten, roept op tot een verdrievoudiging van de huidige vliegtaks voor langeafstandsvluchten van 26 euro naar 79 tot 150 euro per passagier. Dit is slechts een van de stappen waarvan de regering hoopt dat ze Nederland zullen helpen zijn klimaatdoelstellingen te bereiken.

Nieuwe energiebronnen en verkleinen koolstof voetafdruk

Het rapport roept ook op tot meer subsidies voor hernieuwbare energiebronnen en tot vrijwillige maatregelen van bedrijven en burgers om hun koolstof voetafdruk te verkleinen. Door te investeren in hernieuwbare energiebronnen en burgers aan te moedigen verantwoordelijkheid te nemen voor hun daden, hoopt het rapport de uitstoot aanzienlijk te verminderen.

Het rapport is belangrijk omdat het de basis vormt voor maatregelen die het kabinet in mei zal aankondigen. Deze maatregelen zijn essentieel als Nederland zijn doelstelling van 55 procent minder CO2-uitstoot in 2030 wil halen, en de regering hoopt dit doel zelfs te overtreffen door te streven naar 60 procent minder uitstoot ten opzichte van 1990.

 

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img