donderdag, april 18, 2024

Vakantiegangers mogen minder water gebruiken in Algarve en Catalonië vanwege droogte

In delen van Portugal en Spanje worden maatregelen getroffen om het waterverbruik te beperken vanwege ernstige droogte. Dit heeft betrekking op onder meer de Algarve in Portugal en Catalonië in Spanje, waar Barcelona is gelegen.

Catalonië en Andalusië
In Catalonië, in het noordoosten van Spanje, heerst de ergste droogte ooit. In sommige plaatsen wordt de waterdruk al verminderd.

Er geldt een verbod op het vullen van zwembaden in de toeristische verblijven en het gebruik van douches bij buitenzwembaden en op stranden is niet toegestaan.

Als de reservoirs tot 16% dalen, zullen de autoriteiten extra maatregelen nemen. Momenteel zijn ze voor 16,2% gevuld.

In Andalusië, in het zuiden van Spanje, worden eveneens maatregelen verwacht als er niet genoeg regen valt in de komende maanden. In sommige steden wordt ’s nachts al de waterdruk verlaagd.

Algarve
In de Algarve wordt de watertoevoer in stedelijke gebieden, hotels en golfbanen met 15% verminderd. Landbouwondernemingen zullen 25% minder water ontvangen.

De overheid stelt dat zonder vermindering van het watergebruik, de Algarve tegen het einde van het jaar mogelijk een tekort aan drinkwater kan hebben.

Hoewel de waterreservoirs in Portugal gemiddeld voor bijna 75% gevuld zijn, is dit in de Algarve slechts 25%. Een jaar eerder was dit nog 45%. Het Portugese milieuagentschap verklaart dat dit het resultaat is van tien jaar droogte.

 

 

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img